PK Carsport wint eerste race in Spa-Francorchamps

Peter Guelinckx en Bert Longin hebben voor PK Carsport de eerste race in Spa-Francorchamps voor de GT2 European Series gewonnen. Ze waren met hun Audi R8 LMS GT2 ruim 3 tienden sneller dan het Litouwse Speed Factory Racing.

Tijdens de kwalificaties zetten Guelinckx en Longin de tweede tijd overall neer (de beste tijd in de Pro-Amklasse), terwijl hun grote concurrenten voor het kampioenschap, Mark Patterson en Anders Fjordbach van het Deense High Class Racing, aan de kwalificaties niet konden deelnemen door schade aan hun wagen. Daardoor kon PK Carsport een goede zaak doen voor het klassement.

Guelinckx en Longin konden tijdens de race al snel de koppositie overnemen van Christoph Ulrich, die in de Amklasse rijdt. High Class Racing was snel aan het opschuiven en wou een vroege pitstop nemen, maar ze kwamen achter de safety car terecht die moest uitrukken na een crash van het Duitse Reuter Engineering.

Na twintig minuten reed de safety car weer binnen met PK Carsport nog altijd op kop en High Class Racing met een ronde achterstand. Een achterstand die ze niet meer konden inhalen. PK Carsport kwam als eerste over de streep en doet een reuzezaak voor het kampioenschap. In de namiddag volgt nog de tweede race.

(Foto met dank aan Dirk Bogaerts Photography)

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws