Stoffel Vandoorne kan in Londen pole niet verzilveren door aanrijding

Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) heeft zijn uitstekende kwalificaties van deze middag niet kunnen belonen met een overwinning in Londen. Vandoorne reed nochtans de eerste ronden aan de leiding, maar het was belangrijk om de hele race alert te blijven. Na enkele ronden kwam de safety car al voor de eerste in actie. Die kon snel weer binnenkomen, maar enkele ronden later moest de safety car weer aan het werk. Ook nu duurde het niet lang vooraleer de safety car weer binnenkwam.

Ongeveer halfweg de race was er een lock-up bij Oliver Rowland (Nissan). Daardoor reed Rowland tegen de wagen van Vandoorne. Beiden verloren veel plaatsen en Rowland kreeg vijf seconden straftijd. Stoffel Vandoorne reed na die aanrijding buiten de top 10. Hij kon ondanks een beschadigde bolide andere rijders blijven inhalen, maar hij kon niet meer naar een plaats opschuiven die hem punten zou opleveren. Vandoorne finishte uiteindelijk als vijftiende na nog enkele tijdstraffen na de race. Daarmee krijgt hij voor deze ePrix enkel drie punten door zijn polepositie.

Voorin kon di Grassi de koppositie niet behouden door een drive through. Hij kreeg die, omdat hij achter de safety car de koppositie had overgenomen van Vandoorne. Na di Grassi’s drive through kwam Nyck de Vries (Mercedes-EQ) aan de leiding. Met nog ruim een kwartier te gaan, reed Alex Lynn (Mahindra) de Vries voorbij. Lynn kon de koppositie behouden en wint zo de tweede ePrix in Londen van het Formule E-seizoen voor de Vries.

Alex Lynn - Mahindra Racing - Formule E - Londen

In de stand neemt de Vries, met nog twee ePrixs in Berlijn te gaan, de leiding over van Sam Bird (Jaguar), die net zoals tijdens de eerste ePrix in Londen moest opgeven. Bird staat na het raceweekend in Londen derde met 81 punten. De Vries heeft er 95. Robin Frijns (Envision Virgin) is tweede met 89 punten. Stoffel Vandoorne is gezakt naar de veertiende plaats met 63 punten.

Ook in het constructeurklassement staat alles nog kort bij elkaar. Envision Virgin staat eerste met 165 punten. Mercedes-EQ heeft 158 punten en staat daarmee tweede. Jaguar is derde en heeft er 156.

De laatste ePrixs in Berlijn staan op 14 en 15 augustus op het menu. Daar zal het allereerste wereldkampioenschap Formule E beslist worden.

(Foto’s met dank aan Mercedes-EQ Formule E Team (Twitter) en Mahindra Racing (Twitter))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws