Esteban Muth valt uit tijdens de tweede DTM-race op de Lausitzring

Esteban Muth (T3 Motorsport) heeft een mindere tweede dag tijdens het tweede raceweekend van het DTM-seizoen opzitten. Tijdens de kwalificaties zette hij met zijn Lamborghini de zestiende tijd neer. Ruim een seconde trager dan de Zwitser Philip Ellis (Team WINWARD) die de polepositie pakte en een dag eerder de eerste race op de Lausitzring won.

Na de kwalificaties bleek de wagen van Muth een probleem te hebben. Dat probleem konden ze niet oplossen voor de race. Daardoor was het voor Esteban Muth extra moeilijk om nog iets te maken van de race. Op het einde van de race kreeg hij ook nog eens te maken met een lekke band, waardoor hij moest opgeven. “Spijtig genoeg maken mechanische problemen deel uit van onze sport”, neemt hij het sportief op. “Ik wil wel het team bedanken voor al het werk dat ze hebben geleverd. En ik kijk ernaar uit om veel fans in Zolder te zien.”

Voorin kon Philip Ellis zijn polepositie niet behouden. Hij eindigde vierde op de Lausitzring. De Duitser Maximilian Götz (Team HRT) won met bijna vijf seconden voorsprong. De tweede plaats was net zoals de dag ervoor voor de Australiër Liam Lawson (AF Corse). De Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde (ABT Sportsline) werd derde.

In het klassement blijft van der Linde leider (69 punten), maar hij ziet Lawson korter komen (65 punten). Ellis en Götz volgen op ruimere afstand op respectievelijk de derde en vierde plaats. Het team AF Corse leidt met één punt voorsprong op ABT Sportsline. Mercedes-AMG is de beste constructeur (147 punten), gevolgd door Audi (120 punten). Het volgende raceweekend staat gepland van 6 tot 8 augustus. Dat zal doorgaan op het circuit van Zolder.

(Foto met dank aan Esteban Muth Racing (Facebook))

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws