Drama bij start voor PK Carsport

De tweede race van de GT2 European Series op het circuit van Spa-Francorchamps is voor Peter Guelinckx en Bert Longin van PK Carsport in de Pro-Amklasse niet goed verlopen. Het begon al tijdens de start. In de kwalificaties een dag eerder hadden ze de derde tijd neergezet, maar tijdens de race stonden ze daar niet. Ze moesten vertrekken vanuit de pitlane. Het gevolg was een volledige race in de achtervolging met een grote achterstand.

Het duo van het Deense High Class Racing kon niet volledig profiteren van de situatie. Heel de race duelleerden ze met het Oostenrijkse True Racing voor de tweede plaats, maar High Class Racing moest tijdens het laatste deel van de wedstrijd een extra pitstop maken door een probleem. Daarna konden ze verder om hun derde plaats te veilig te stellen. Op het einde was er nog opschudding. Het Litouwse Speed Factory Racing, die de hele race op kop reed, kreeg in de laatste ronde nog te maken met een lekke band. Ook was er het gevaar dat er brand zou ontstaan bij de remmen, dus werd de race meteen stopgezet met de rode vlag. Iedereen schoof zo nog een plaats op.

In het klassement staat PK Carsport in de Pro-Amklasse tweede met 144 punten. Ze hebben 14 punten achterstand op High Class Racing die 158 punten heeft. In de Amklasse is kampioen wel al gekend. De Zwitser Christoph Ulrich is met nog twee races te gaan nu al zeker van de winst. Het laatste raceweekend gaat door in het weekend van 1 tot 3 oktober op het circuit van Paul Ricard in Le Castellet.

(Foto met dank aan Dirk Bogaerts Photography)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws