Belangrijke thuisraces voor Guelinckx en Longin

Dit weekend staat in Spa-Francorchamps de voorlaatste meeting van de Fanatec GT2 European Series op het programma. Na in Misano met de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 naar een tweede seizoenszege te zijn gereden zijn Peter Guelinckx en Bert Longin vast van plan om in de Ardennen op hun elan door te gaan. Een thuisrace is altijd bijzonder, en verdient het ook om wat extra in de verf te worden gezet.

De Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport is dan ook in een nieuw kleedje gestoken. In zijn zwart-rode kleuren komen de lijnen van de indrukwekkende bolide nog meer tot hun recht. “De auto ziet er fantastisch uit”, stelt Bert Longin met een brede glimlach. “Maar looks zijn niet alles natuurlijk. We zijn ontzettend gemotiveerd om tijdens deze twee races in Spa-Francorchamps de lijn van Misano door te trekken.”

“Ja, eigenlijk moeten we beide races winnen”, vult Peter Guelinckx aan. “Niet omdat het in Spa is, maar ook en vooral om onze kampioenschapskansen gaaf te houden.” In de tussenstand voor de Fanatec GT2 European Series prijken Guelinckx en Longin op de tweede plaats in de Pro-Am rangschikking, op 26 punten van het leidende duo Patterson-Fjordbach, eveneens aan de slag met een Audi R8 LMS GT2.

Met twee races in Spa, en twee tijdens de seizoensafsluiter begin oktober op Circuit Paul Ricard is er nog een maximum van 100 punten te verdienen. “Onze opdracht is eenvoudig: punten goedmaken op de leiders, zodat we voor de seizoensfinale ons lot nog helemaal in eigen handen hebben”, besluit Longin. “Daarvoor zullen we in Spa een perfect weekend moeten afwerken, maar iedereen is er klaar voor om dat ook te bewerkstelligen.”

De kwalificaties in Spa-Francorchamps worden op zaterdag afgewerkt, om 15u50. Zondagochtend om 9u40 start de eerste race van 50 minuten, de tweede wordt ’s namiddags om 16u30 afgewerkt. Beide wedstrijden zijn live te volgen op het GT World YouTube-kanaal.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws