esports WRC presented by Toyota Gazoo Racing: finale 2020 in Ieper!

NACON en KT Racing hebben het genoegen aan te kondigen dat de finales van 2020 en 2021 van het eSports WRC presented by Toyota Gazoo Racing deze zomer verreden zullen worden in respectievelijk Ieper en Athene.

De beste spelers van 2020 zullen het tegen elkaar opnemen in WRC 9, terwijl de finale van 2021 verreden wordt in WRC 10, de game die op 2 september 2021 verkrijgbaar zal zijn voor PlayStation®4, PlayStation®5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC on Steam, en on Nintendo Switch™ op een later tijdstip.

Na het uitstellen van de editie 2020 wegens de pandemie, zal de finale van het eSports WRC Kampioenschap op 14 augustus 2021 verreden worden in Ieper, waar op dat moment ook de Renties Ypres Rally Belgium wordt betwist. 10 finalisten zullen strijden voor de titel van eSports WRC Wereldkampioen 2020.

De finale wordt betwist door de 8 spelers die zich in het normale seizoen als besten van meer dan 10.000 deelnemers hebben geplaatst voor de finale. Het seizoen werd gedomineerd door Sami-Joe uit Libanon. Deze 8 finalisten krijgen het gezelschap van Greekman, winnaar van de wildcard bij de lancering van eSports in Monte-Carlo, en Mihalo, die in augustus 2020 de wildcard won in de Neste Rally Finland eChallenge.

Het evenement wordt gesteund door Toyota Gazoo Racing. De winnaar krijgt een Yaris GR als hoofdprijs. Het kampioenschap wordt verder gesteund door Playseat, Fanatec, BenQ en FlexIT, die ook mooie prijzen hebben voor de deelnemers en die hen voorzien van de juiste uitrusting voor deze competitie.

De voorlopige rangschikking is als volgt:

1 Wed_Sami-Joe05 Libanon
2 RC LDLC OL NEXL Frankrijk
3 Izamusing Frankrijk
4 RC Noel Frankrijk
5 WeD Subee203 Hongarije
6 RC Jonno. Guernsey Island
7 WeD Komatsu Bulgarije
8 Botti Jr Italië
Wildcard #1 Greekman Griekenland
Wildcard #2 RC Mihalo Finland

De finale van het kampioenschap van 2021 wordt verreden in de Athens Olympic Velodrome op 8 September 2021. De deelnemers zijn de 8 spelers die zich in het lopende seizoen kwalificeerden. Ook dit seizoen werd gedomineerd door Sami Joe, die 10 opeenvolgende overwinningen behaalde. Een negende rijder zal zich plaatsen na afloop van het seizoen op 9 augustus, na een tornooi georganiseerd door de Acropolis Rally voor Griekse en Cypriotische deelnemers, in samenwerking met Kotsovolos en Cosmote.

De partners Playseat, Fanatec, BenQ en FlexIT zullen opnieuw van de partij zijn voor die nieuwe editie, net als TOYOTA GAZOO Racing, dat een Yaris GR schenkt aan de winnaar. Deze krachtige wagen werd ontwikkeld met de kennis en ervaring van TOYOTA GAZOO Racing, Wereldkampioen in het WRC. De wagen beschikt over de intelligente vierwielaandrijving “GR-Four” en een krachtige driecilinder turbo van 1,6 liter, die 261 pk en 360 Nm koppel levert.

In de editie 2021 van de finale gebruiken de deelnemers WRC 10, de game die dan pas enkele dagen gelanceerd zal zijn!

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws