Duidelijk doel voor Dylan Derdaele en Nicolas Saelens op eigen bodem

Dylan Derdaele en Nicolas Saelens beginnen dit weekend aan de tweede helft van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021. Circuit Zolder is het strijdtoneel voor de vierde meeting, die wordt verreden in de marge van het prestigieuze DTM-kampioenschap. De Belgium Racing-tandem leidt respectievelijk de overall ranking en de Pro-Am-tussenstand. Het duo wil dit weekend op eigen bodem een nieuwe stap zetten richting de titel, na een tot dusver reeds puik parcours.

“Belgium Racing is bij de les”, stelt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Hoewel de meeting in Oostenrijk niet eenvoudig was, haalden zowel Nicolas als Dylan zwaar uit in Spa en Zandvoort. We kijken dan ook vooral naar die resultaten, want laat mij duidelijk zijn: je domineert niet per toeval twee weekends. Het wordt dit weekend belangrijk om in alle races consistentie aan de dag te leggen en punten te pakken. Belgium Racing drukte tot dusver meer dan zijn stempel op het seizoen 2021, maar het zal er nu op aan komen de concentratie hoog te houden en geen steken te laten vallen.”

Dylan Derdaele profiteerde van enkele weken rust om de voorbije zes races te analyseren. “Met vier zeges op zes wedstrijden en de leiding in de algemene tussenstand kan ik niet anders dan tevreden zijn. Ik besef echter dat het seizoen nog lang is en we zullen foutjes moeten vermijden om onze titelambities gaaf te houden. Ik steek ook niet onder stoelen of banken dat er nog verbeterpunten zijn, maar als team weten we wat ons te doen staat. De opdracht voor onze thuiswedstrijd in Zolder is identiek aan deze bij de vorige races: podiumplaatsen, als het even kan zeges, maar vooral punten scoren en mijn voorsprong in de tussenstand uitdiepen.”

Pro-Am-leider Nicolas Saelens kan eveneens mooie kaarten voorleggen na de eerste helft van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021. “Vijf zeges, da’s niet onaardig”, lacht de West-Vlaming. “Het logische gevolg is dat ik de tussenstand leid, maar de verschillen zijn nog steeds klein. Ik ga dit weekend dus racen in functie van een goed resultaat en een stevige puntenpot. Circuit Zolder heeft voor ons weinig geheimen, maar toch mogen we ons niet vergalopperen. Als we elke sessie met de juiste focus aanpakken, ben ik ervan overtuigd dat de resultaten zullen volgen.”

Traditiegetrouw staan er op vrijdag twee trainingen op het programma. Na de kwalificaties om 10u35 staat op zaterdag ook de eerste race op het programma, om 15u15. Op zondagochtend wordt om 10u45 tenslotte race twee afgewerkt.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws