Home of DTM, Zolder … vergeeft geen fouten

Ieder circuit heeft zijn eigenheid of typica en Circuit Zolder kan je in dat opzicht misschien nog wel een typisch ‘old school’ circuit noemen. Het zijn net die typische kenmerken die de Limburgse Omloop rijk is die het uiterste vragen van zowel rijder als wagen. “Op Zolder is er geen ruimte voor fouten …” zijn de woorden van tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann, een quote die al langer gekend is natuurlijk. Want Circuit Zolder staat bekend voor zijn veeleisende mix van zowel langzame als ultrasnelle bochten en natuurlijk de drie chicanes. Vooral de remmen en de banden krijgen het zwaar te verduren. Afwachten dus of de rijders zich dit weekend naar de wetten van Circuit Zolder zullen schikken.

Aan de start heel wat gekende namen zoals Liam Lawson, Kelvin van der Linde, Philip Ellis, Maximilian Götz, Alex Albon en Christian Klien die met McLaren debuteert, maar ook Esteban Muth. Belg, 19 jaar oud en de op één na jongste rijder in de DTM dit jaar. Esteban zien we aan het stuur van zijn Lamborghini van het T3 Motorsport Team.

Hard, maar eerlijk racen …

Dat zijn de woorden van DTM-racedirecteur Niels Wittich die aan het roer staat van een 13-koppige bemanning van de AvD (Automobilclub von Deutschland) en die beschikt over een brede waaier van ervaring, zowel als racedirecteur van verschillende series, maar de 49-jarige man uit Frankfurt heeft ook ervaring in de F1.

“We willen hard, spannend, maar ook eerlijk en veilig racen,” aldus Wittich. “Dat deden we trouwens eerder ook al op Monza en op de Lausitzring. Om correct en adequaat te kunnen reageren bij kleine overtredingen werden er voor de DTM 2021 twee nieuwe tijdstraffen van 5 en 10 seconden ingevoerd. Bij een gevecht op het scherp van de snee kunnen die straffen een impact hebben, maar het eindresultaat zal minder drastisch zijn dan wanneer een rijder bijvoorbeeld een ‘drive-through penalty’ krijgt. Het is de taak om te zorgen voor een veilig en eerlijk verloop van de races en voor het consequent en met de nodige tact de regels na te leven,” besluit de DTM-racedirecteur.

Foto’s met dank aan DTM.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws