Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hopen op een geweldige sfeer in Ieper

De line-up van de Hyundai Motorsport-team blijft ongewijzigd ten opzichte van de vorige ronde van het kampioenschap, Rally Estonia. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja en Craig Breen/Paul Nagle zullen in de Hyundai i20 Coupe WRC de smalle en kronkelige baantjes van het Belgische platteland proberen bedwingen. Alle drie de teams namen deel aan het enige asfalt evenement van dit seizoen, de Rally van Kroatië, maar zullen proberen meer punten mee naar huis te nemen als het team probeert terrein goed te maken in de jacht op de constructeurstitel.

Thierry/Martijn en Craig/Paul reizen naar het evenement om hun podiumplaatsen in Estland voort te zetten, waarbij zowel Thierry als Craig al eerder in Ieper hebben gewonnen. Vooral de Belgen zullen hoge verwachtingen hebben voor het weekend, aangezien ze voor het eerst samen deelnemen aan hun thuisrally.

Andrea Adamo: “We zijn blij met de kans om deel te nemen aan de Ypres Rally Belgium, een nieuw evenement voor het World Rally Championship dat voor nog meer spanning zal zorgen in een toch al boeiend seizoen. We hebben meer vertrouwen in de prestaties van onze Hyundai i20 Coupe WRC op het asfalt, maar we erkennen de uitdaging die een nieuw evenement met zich meebrengt, vooral omdat de concurrentie tussen de teams zo groot is. Ons doel is om verder te gaan waar we in Estland gebleven waren, waar we twee keer op het podium stonden, en om ons best te doen om mee te dingen naar de overwinning. Het is de thuisrally van Thierry en Martijn, dus zij zullen extra gemotiveerd zijn, maar over het algemeen weten we wat ons te doen staat en wat we van onszelf en onze bemanningen verwachten.”

Thierry Neuville: “We kijken er allemaal erg naar uit om naar Ieper te gaan. Het is een rally die ik in het verleden al een paar keer heb gereden, en ik won het evenement in 2018 met een Hyundai i20 R5. Het is erg uitdagend omdat de wegen vrij smal en glad zijn, en de grachten aan beide kanten zijn altijd erg diep, dus je moet ervoor zorgen dat je geen fouten maakt en alle vier de wielen op de weg houdt. Ik denk dat we veel actie gaan zien; het heeft andere kenmerken dan alle andere asfaltevenementen die we tot nu toe hebben gezien. Toen we in het verleden in Duitsland reden, waren er duizenden Belgische fans die ons aanmoedigden, dus nu het in België is en in het WRC, ben ik er zeker van dat er een geweldige sfeer zal zijn.”

Ott Tänak: “Ik heb wat beelden van Ieper gezien en het is duidelijk een heel beroemde rally. Hoewel de weg er op sommige stukken recht uitziet, zijn er toch gevaarlijke grachten waardoor het ongelooflijk moeilijk rijden is. We hebben er een eendaagse test kunnen doen voordat het evenement vorig jaar werd afgelast en ons gevoel zei ons dat het zeker een uitdagend weekend zou worden. Het wordt onze eerste WRC-rally op asfalt sinds Kroatië, wat voor ons niet bepaald een comfortabele rally was. We hebben sindsdien wat tijd met de auto doorgebracht in Rally di Alba, dus ik hoop zeker dat we in Ieper een beter all-round gevoel zullen hebben.”

Craig Breen: “Ieper is een van de evenementen die ik echt het leukst vind. Ik heb het geluk gehad om het in mijn carrière een aantal keer te rijden, en de laatste keer dat ik er in 2019 was, slaagden we erin om de rally te winnen. Het is zeker een van de meest interessante en gespecialiseerde rally’s die je ooit zult rijden. Op papier lijkt het een vreemd profiel van evenement, maar wanneer je in de auto zit, is het een geweldige uitdaging. Op zowat elke kruising is de ondergrond een beetje anders; het is een evenement waar ik echt naar uitkijk en het is een rally die de status van World Rally Championship waardig is.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws