Nicola Stampaert: Staden goede test voor Ieper

Samen met co-rijder Christophe Doublet verscheen Nicola Stampaert met hun intussen gekende Ford Fiesta R5 zondag aan de start in Staden, als voorbereiding voor Ieper.


“Het was op papier een provinciale wedstrijd, maar ééntje waar alle Belgische toppers aanwezig waren ter voorbereiding van de WK manche te Ieper, verreden komend weekend.
Tussen het grote geweld en bekend in de oren klinkende namen als Patrick Snijers, Pieter Tsjoen, Kris Princen, Vincent Verschueren, Sébastien Bédoret en anderen hoopten we op een voorzichtige top 20 plaats.
Er stonden vier ronden van telkens drie klassementsproeven op het programma, met in totaal 110 wedstrijdkilometers.
We starten de eerste ronde in droge omstandigheden wel voorzichtig, met tweemaal een 17e en een top 20 plaats.
De 2e boucle ging het al wat crescendo, met een 13e en 15e tijd, en dat in natte omstandigheden .
In de 3e en 4e omloop konden we de hele tijd bevestigen met enkele 12e, 13e en 15e tijden.
We sloten de wedstrijd af als 8e R5 wagen en 13e in het algemene klassement.
Weer een stap vooruit en een hele goede voorbereiding op de gladde en smalle wegen van Ieper. Met de nodige tips van Vincent Verschueren hopen we zeker ook in deze WRC-rally de finish te halen. Het is gek eigenlijk: tot voor een vijftal jaren volgde ik zelfs de rallysport niet, nu sta ik aan de start van een manche van het wereldkampioenschap!”

Nicola Stampaert en Christophe Doublet krijgen in Ieper startnummer 63.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws