Debuut in Ieper voor Lander Dhaene

Tijdens de rally van Staden zat hij nog in de BMW als co-piloot naast Stefaan Prinzie, komend weekend maakt Lander Dhaene zijn debuut in Ieper.

“Ik ken Stefaan al lang en zit ook vaak in zijn assistentieteam tijdens een rally. In Staden maakte ik van de gelegenheid gebruik om enerzijds te stelen met mijn ogen, hoe Stefaan een rallywagen over het parcours jaagt. Maar anderzijds leerde ik ook nog eens een ander notasysteem aan, wat alleen maar mijn groei ten goede kan komen.
Vorig jaar maakte ik mijn debuut als rijder in de Monteberg en Oudenaarde, en voor 2021 heb ik deelnames aan de Monteberg en de Waalse Boucles de Chevrotines op het palmares staan. Nu willen we van het groot avontuur, dat Ieper toch is, eens proeven. Bedoeling is om gewoon te finishen, en zeker de nodige ervaring op te doen. Al rij ik misschien wel rond met het minste pk’s onder de motorkap. Onze Ford Fiesta ziet er wel uit als een R2, maar het is een gewone Franse cup-wagen en zeker geen volwaardige R2 als de anderen.”

Lander, die ‘Motorsport Engineering’ studeert aan de universiteit van Oxford(GB), wil niets aan het toeval overlaten. “Ik zorg dat ik conditioneel ok ben, maar laat me vanaf nu ook begeleiden door Roeland Verschaeve en Joachim Wagemans, twee bekende namen in de autosport, die me proberen te coachen en te begeleiden op alle vlakken. Laatstgenoemde vergezelde me zelfs als co tijdens de Monteberg, om de punten te vinden waar ik me nog kan verbeteren. En sedert Chevrotines laat ik me ook vergezellen door een ervaren co als François Geerlandt. Iemand die pakken ervaring heeft en ook de nodige rust kan brengen tijdens een rally.

Al ben ik van de streek, toch is het parcours van Ieper voor mij een groot vraagteken. Ik ken wel veel weggetjes, maar sowieso weet je dat er overal valstrikken schuilen en we vaak terecht komen op supergladde asfalt. Het wordt vooral kijken naar onszelf en zorgen dat we terug een positieve evolutie doormaken. “

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws