Manuel Merlevede wint groep M in Ieper!

Een van de vele amateurteams die aan de start kwamen in de Renties Ypres Rally waren Manuel Merlevede en Thomas Cloet met de Peugeot 208. In 2019 wisten zij voor hun debuut meteen het laagste podiumschavotje te bemachtigen bij de juniores. Nu werd op een ereplaats gemikt bij de groep M-wagens.

“Nadat Ieper vorig jaar werd afgelast, was het voor ons geduldig wachten tot half augustus om onze eerste WRC wedstrijd te rijden. Tijdens de verkenningen zagen we duidelijk dat de WRC-piloten veel dieper coupeerden dan we hier gewoon zijn, een belangrijk gegeven waarmee we rekening moesten houden.

We startten vrijdag in Vleteren met een goed ritme zonder onnodige risico’s te nemen en konden dat gedurende de wedstrijd volhouden! Dat was dan ook de rode draad tijdens het hele weekend. Na de jammerlijke opgave van Bjorn Syx (BMW M3), die bezig was aan een topwedstrijd, stonden we zaterdagavond aan de leiding in NCM.

Zondagmorgen vertrokken we met onze rallywagen richting Spa, een rit die vlotter verliep dan verwacht. Op de laatste dag wilden we geen fouten meer maken en besloten we om het tempo wat te laten zakken. Dit liet ons toe om volop te genieten van de mooie proeven op en rond het circuit van Spa – Francorchamps!


Uiteindelijk eindigden we als 1e R2-wagen en 37e algemeen ! Ik zou graag mijn copiloot Thomas Cloet bedanken. Het was zeker niet simpel voor hem, hij bleef het hele weekend foutloos. Daarnaast wil ik ook graag onze partners bedanken voor hun inzet. Zonder hen is dit niet mogelijk ! We bedanken ook graag Pevatec voor de perfecte wagen tijdens het complete weekend!”

Foto: met dank aan Photography Stefanson.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws