Toyota met Kobayashi snelste in de kwalificaties

De Japanner Kamui Kobayashi was gisterenavond tijdens de enige kwalificatie voor de 24 Hours of Le Mans in zijn Toyota #7 GR010 Hybrid de snelste van het pak en dit met een tijd van 3.26:279 min. en dat was 0,816 sec. sneller dan de #36 Alpine A480 Gibson die bestuurd werd door Matthieu Vaxiviere. Op de derde plaats eindigde de andere hypercar van Toyota GAZOO Racing, de #8 GR010 Hybrid met Brendon Hartley.

62 wagens, bestaande uit 42 teams uit 16 verschillende landen, stonden er gisterenavond om 19.00 uur aan de start van de kwalificatiesessie die een uur zou duren. Het beloofde met vijf hypercars, 25 wagens van in de LMP2, acht in de LM GTE Pro en 23 stuks in de LM GTE Am dus een druk uur te worden.

Team WRT, 24 Hours of Le Mans
Foto met dank aan Team WRT – Facebook

Eén Belgisch team in die mythische ’24 Heures du Mans’, zijnde Team WRT dat enerzijds de #31 Oreca 07 – Gibson inzet voor onze noorderbuur Robin Frijns met teamgenoten Ferdinand Habsburg en Charles Milesi en voor de #41 Oreca 07 – Gibson anderzijds met de rijders Robert Kubica, Louis Delétraz en Yifei Ye.

Op de deelnemerslijst prijken de namen van acht landgenoten en dat zijn Stoffel Vandoorne in de JOTA #28 Oreca 07 – Gibson en Tom Cloet in de #74 Racing Team India Eurasia Ligier JSP217 – Gibson. Beiden rijden in de LMP2.

24 Hours of Le Mans, Dries Vanthoor, Maxime Martin
Foto met dank aan Dries Vanthoor Racing – Facebook

Dries Vanthoor en Maxime Martin zien we in de LM GTE Pro aan het stuur van de #72 HUB Auto Racing Porsche 911 RSR -19. Laurens Vanthoor doet het in een zelfde Porsche, maar dan in de #79 van het Amerikaanse Weathertech Racing.

In de LM GTE Am start Alessio Picariello, eveneens in een Porsche 911 RSR -19 van het Duitse Absolute Racing. Hij krijgt het nummer #18 op de deuren. Sarah Bovy zien we in de #85 Iron Lynx Ferrari 488 GTE evt.

BE in de kwalificaties

Louis Deletraz reed voor Team WRT de derde tijd in LMP2. WRT kan bijgevolg deze avond starten in de hyperpole. Tom Blomqvist, teamgenoot van Stoffel Vandoorne reed de zevende tijd in LMP2 en valt net buiten die hyperpole.

24 Hours of Le Mans, Stoffel Vandoorne
Foto met dank aan Stoffel Vandoorne (@svandoorne op Twitter)

Dries Vanthoor zette in de LM GTE Pro de vijfde tijd op de tabellen. Earl Bamber, teamgenoot van Laurens Vanthoor reed de zevende tijd en dat was 58 duizendste van een seconde te traag om mee te doen aan de hyperpole waar we Dries en Maxime dus wel zien starten.

Alessio Picariello parkeerde in de LM GTE Am zijn Porsche op een 13de plaats. Rahel Frey, teamgenote van Sarah Bovy reed er de 17de tijd.

24 Hours of Le Mans, Sarah Bovy
Foto met dank aan Sarah Bovy Racing Driver – Facebook

Deze avond start om 21.00 uur de ‘Hyperpole’. De 24 uur durende race start zaterdag om 16.00 uur.

Foto #7 Toyota met dank aan Toyota GAZOO Racing press.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws