Topweekend in Ieper voor Gilles Pyck!

In de WRC Renties Ypres Rally liet Poperingnaar Gilles Pyck zich terdege opmerken. Met dubbele winst in de Renault Clio Trophy stootte hij meteen ook door naar de leiding in deze cup.

“We zijn nog aan het nagenieten van ons perfect weekend! Alles liep goed in Ieper, de wagen was heel het weekend perfect, de samenwerking met Emile was top, zoals altijd, en ook de fans waren op post.

We wisten dat de wegen heel vuil en verraderlijk gingen liggen door de passage van de WRC’s en dat sommige coupuren heel anders gingen zijn ten opzichte van andere jaren. Maar we voelden ons meteen goed en begonnen met een strak tempo.

Al snel wisten we een kloofje te slaan met onze concurrenten en dan was het vooral zaak om geen fouten te maken en proberen uit te lopen. De zondag wisten we dat Tom Rensonnet heel snel ging zijn met zijn ervaring op circuit. We hebben geprobeerd met dezelfde ingesteldheid te vertrekken en we vonden meteen een goed ritme waarmee we niet teveel tijd verloren.. ik denk dat we op zondag een kleine 10 seconden verliezen op Tom, wetende dat we geen foutje mochten maken of lek rijden. Ik denk dat we de zondag verstandig uitgereden hebben want we wilden vooral finishen voor ons kampioenschap!

We sluiten het weekend af met dubbele winst in de cup, maximum van de punten en een 29e plaats algemeen. Mooier wordt een debuut niet in het WRC voor ons. Tot slot wil ik nog Emile bedanken voor zijn uitstekend werk dit weekend, onze mekaniekers voor hun prachtig werk doorheen de week vooraf en in het weekend! Zeker wil ik nog onze ouders en de fans bedanken voor de support dit weekend, want zonder hen ging het anders zijn. Om af te sluiten in 1 zin, het is een overwinning van heel ons team!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws