Hyperpole voor Kobayashi, Dries Vanthoor snelst in LMGTE Pro

Toyota GAZOO Racing zal van op de eerste rij starten in de 89ste editie van de ’24 Heures du Mans’ want het Japanse team gaf de rest van het peloton zowat het nakijken. De Japanner Kamui Kobayashi, die de wagen deelt met Mike Conway en Jose Maria Lopez, zette in zijn #7 Toyota GR010 Hybrid een tijd van 3:23.900 min. op de tabellen en dat was 0.295 sec. sneller dan teamgenoot Brendon Hartley die samen met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima rijden in de #8 Toyota GR010 Hybrid. Hartley’s tijd bedroeg 3:24.195. Het verschil tussen beide Toyota’s is miniem te noemen, maar Nicolas Lapierre was aan het stuur van de Alpine A480-Gibson wel 1.674 van een seconde trager dan de eerste Toyota, een opmerkelijk verschil.

In de LMP2 was de snelste tijd (3.27:950) voor de Antonio Felix da Costa in de #38 Jota Oreca 07-Gibson die een halve seconde sneller was dan Louis Deletraz in de #41 Oreca 07-Gibson van het Belgische Team WRT.

Maar wat gezegd van de prestatie van Limburger Dries Vanthoor die samen met onze andere landgenoot Maxime Martin en de Portugees Alvaro Parente in de #72 Porsche 911 RSR-19 start, een klantenwagen zeg maar van het private team Hub Auto Racing. Dries reed een rondje Le Mans in een sensationele tijd van 3.46:882 min en dat was met een verschil van 0.171 sec. voldoende voor de pole in de LMGTE Pro. De tweede tijd werd gerealiseerd door Daniel Serra in de #52 AF Corse Ferrari 488 GTE evo. Nicolas Tandy parkeerde de #64 Chevrolet Corvette C8.R op de derde plaats in de klasse.

“Ik heb alles gegeven en geprobeerd om overal zo snel mogelijk te rijden. Het is gek, of het voelt althans wat vreemd aan, om het met een klantenwagen zeg maar op te nemen tegen de officiële fabrieksteams zoals Corvette, Ferrari en ook Porsche natuurlijk en dan nog eens het snelste te zijn. Dat bewijst dan ook weer dat een uiterst gemotiveerd en privaat team zoals Hub Auto Racing best wel kan concurreren met de fabrieksteams. Ik heb genoten van mijn rondje en ik kon echt nergens nog sneller. Het was perfect. We kunnen de race van op een uitstekende positie starten, maar zoals altijd, het is heel lang en er kan van alles gebeuren, maar saai zal het alvast niet worden,’ besluit een gelukkige Dries Vanthoor.

Julien Andlauer bevestigde zijn uitstekende vorm en was met de #88 Dempsey Proton Racing Porsche 911 RSR-19 in een tijd van 3:47.987 het snelst in de LM GTE Am.

Foto’s met dank aan Toyota GAZOO Racing.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws