FIA WEC maakt kalender 2022 bekend

Op de kalender van het FIA World Endurance Championship, die vandaag werd bekend gemaakt, prijken volgend seizoen zes races die zowel verreden worden in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

In het 10de seizoen keert het WEC terug naar Sebring voor de 1000 Miles of Sebring en dit na een afwezigheid van twee jaar vanwege de gezondheidscrisis. De officiële proloog wordt midden maart, een week voor de 1000 Miles gehouden.

Nadien staan er drie races gepland op Europese bodem, waarvan de TotalEnergies 6 Hours of Spa de eerste is, daarna verhuist het WEC naar Le Mans en Monza. Voor de voorlaatste race wordt de verplaatsing naar Japan (Fuji), afsluiten doen we in november tijdens de 8 Uren van Bahrein.

Kalender WEC 2022

12-13 maart: pre-season test
18 maart: 1000 Miles of Sebring
07 mei: TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps
11-12 juni: 24 Hours of Le Mans
10 juli: 6 Hours of Monza
11 september: 6 Hours of Fuji
12 november: 8 Hours of Bahrain

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws