Longin, Longin en Corten en #TheRocket11 zijn er klaar voor

Dit weekend staan er op Circuit Zolder twee races voor het Belcar Endurance Championship op het programma, elk 125 minuten lang. Voor Bert en Stienes Longin en Christoff Corten is het de eerste keer sinds de Belcar-meeting in Hockenheim dat ze opnieuw in het nationale endurancekampioenschap in actie kunnen komen. En er valt in het kamp van #TheRocket11-rijders heel wat nieuws te rapen…

De derde Belcar-meeting van het seizoen 2021 had eigenlijk begin juni in Spa moeten doorgaan, maar die werd door noodweer geschrapt. Daarom worden er dit weekend in het kader van de Historic Grand Prix in Zolder twee races verreden. Mét publiek bovendien, dat – mits Covid Safe Ticket – opnieuw van het volledige circuit kan genieten.

Het grote nieuws in het kamp van de #TheRocket11 is dat de Norma M20 FC voortaan door een samenwerking van Krafft Racing en PK Carsport wordt gerund. “Ik moet Stéphane Krafft bedanken dat hij dit mogelijk heeft gemaakt”, stelt Bert Longin. “Met de gecombineerde ervaring van beide teams zullen we er zeker in slagen om een uitstekende tweede seizoenshelft neer te zetten.”

Een tweede seizoenshelft die dit weekend begint. Bert zal samen met zoon Stienes en Christoff Corten in beide Belcar-races met hoge ambities starten, maar tegelijk ook een ander doel voor ogen houden: “Dit is ook het ideale voorbereidingsweekend voor de 24 uur van Zolder (25-26 september, red.)”, legt Longin senior uit. “Zowel bij Krafft Racing als bij PK Carsport zouden ze graag zien dat ik er een zevende keer kan winnen, en daar zeg ik niet neen tegen natuurlijk.”

Het Belcar-startveld zou dit weekend het voorlopig grootste van het seizoen moeten zijn, maar #TheRocket11 zal er zeker opvallen. De bolide steekt immers in een nieuw kleedje, waarin de Belgische driekleur een hoofdrol krijgt. Ook de boodschap “Stay Strong Belgium” is duidelijk aanwezig.

Bert Longin, Stienes Longin, Cristoff Corten, Krafft Racing, PK Carsport, Circuit Zolder, Belcar Endurance Championship

“Zo willen we iedereen die het in deze coronatijden lastig heeft, en ook de mensen die hebben geleden onder de recente overstromingen, een hart onder de riem steken”, licht Bert Longin toe. “Dit is een periode waarin we met zijn allen voor elkaar klaar moeten staan.”

Het Zolderse Belcar-weekend begint met vrije training op zaterdag (9u05), waarna later die dag de kwalificaties (10u55) en de eerste race van 125 minuten (15u35) volgen. Op zondag (14u30) wordt dan de start van de tweede Belcar-race van het weekend gegeven.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws