Russel Racing pakt eerste overwinning tijdens Historic GP weekend

Het was een van de zeldzame zonnige dagen vandaag en ook op Circuit Zolder was dat te merken. Voor het eerst sinds te lang was het publiek weer overal welkom op de Limburgse omloop. Er waren wel wat toeschouwers aanwezig, maar nog niet de aantallen van die we in de meest normale omstandigheden in het verleden mochten aanschouwen. Zij die wel aanwezig waren zagen Jeffrey Van Hooydonck in de Norma M20 FC van Russel Racing na 74 ronden de overwinning pakken in de eerste Belcar race van het Historic Grand Prix weekend op Zolder nadat zij eerder in de late voormiddag ook al de pole wisten te behalen.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship

Brent Verheyen reed zijn Norma van GHK Racing by T2 naar de tweede plaats. Jarno D’hauw pakte in de Lamborghini van TotaalPlan Racing de derde plaats.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship

De race startte zonder incidenten en de Norma’s gingen logischerwijs naar de kop van de wedstrijd. In de tiende ronde besloot de Brit Jamie Morrow zijn Wolf GB08 in de Bianchi in de zandbak te parkeren en dat bracht de race in een FCY waarvan meerdere teams profiteerden om de verplichte stops uit te voeren en de posities vooraan zodoende wisselden. Met nog een dik half uur te gaan kwam #TheRocket11 binnen met problemen.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Krafft Racing, PK Carsport, Belcar Endurance Championship

Vader en zoon Longin samen met Christoff Corten verloren zo een pak tijd en eindigden op een 21ste plaats algemeen en laatste bij de Proto’s, niet het resultaat dat het trio voor de race voor ogen had natuurlijk.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship, McDonalds Racing

Bij de Proto’s eindigde Koen De Wit, die de anderhalf uur durende race in zijn eentje reed, op een derde plaats.

Circuit Zolder, Historic Grand Prix, Belcar Endurance Championship, TotaalPlan Racing, Lamborghini

De TotaalPlan Racing Lamborghini werd derde algemeen en bijgevolg eerste in de klasse GTA, op 11 seconden en half gevolg door de #99 Porsche 992 van Belgium Racing. Wie de race ook in zijn eentje uitreed was Jan Lauryssen in de #54 Q1 Trackracing/EMG Motorsport Porsche 992, hij won de strijd om de derde plaats met een verschil van 3.570 seconden op de 992 van Red Ant Racing.De Cayman van Red Ant pakte wel de overwinning bij de GTB.

In de klasse TA was de overwinning na 65 ronden voor #470 BMW M2 CS Racing van Stevens Motorsport, op een kleine negen seconden gevolgd door de #4 BMW M2 CS Racing van VR Racing. Derde werd de #4 Audi van QSR Racing. Simtag Racing reed de #70 BMW E90 325 als enige deelnemer in de klasse TB na 57 ronden over de finish.

Morgen wordt om 14.30 uur de start gegeven van de tweede race, maar volgens de meest recente weersvoorspellingen zullen de omstandigheden het tegenovergestelde worden van vandaag. Zondag in de namiddag worden in Limburg (lokaal) buien verwacht die gepaard kunnen gaan met onweer. Afwachten maar.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws