Mid Flanders Classic komende zaterdag in Staden

Het debuut had er vorig jaar moeten zijn, maar een wereldwijde pandemie besliste daar anders over. Maar dit jaar is ACP Bryghia er klaar voor: zaterdag 28 augustus mogen de deelnemers op pad voor deze nieuwe afspraak op de kalender. Ook RallyandRaces is van de partij, Giovanni Declercq en Edwin Bruneel gaan de strijd aan in een Renault R5 met nummer 19 op de deuren.

Kenneth Verté, Gino Vanacker, Gauthier Decavele, Pieter Decraemer, Johny Verté, Bart Vereecke, Niels Braeckevelt en Jurgen De Bruyne… De namen klinken uiteraard bekend van de Trimard Classic, maar dat is wel een marathonwedstrijd. De Mid Flanders volgt het stramien van de Classic, met een onderverdeling in de gekende klassen: Oldtimers, Youngtimers en Toertimers en een gemiddelde van 36 km/u. De wedstrijd zelf wordt een traject van goed 265 kilometer, in twee delen, en uiteraard volgens roadbook over een geheim parcours op de openbare weg.

Een inschrijvingslijst met 49 teams, dat mag voor een nieuw evenement gerust een succes worden genoemd, zeker gezien de omstandigheden. Er werden dit seizoen nog maar enkele wedstrijden verreden in het kader van “oriëntatieritten” en als we ons daarop baseren dan is de tendens dat de zeges naar de routiniers gaan. Wordt het van hetzelfde laken een pak in deze Mid Flanders? In dat geval zouden we kijken naar Nic Papijn en Alexis D’Hoore (Porsche 911), voormalige winnaars van de “Trimard”, de ervaren Guy Agten en Dominiek Seynaeve (Nissan Silvia), oudgedienden Dirk Velghe en Geert Verdonckt (Opel Manta A), de routiniers Mario Varreware en Bjorn Clauw (Porsche 944), Johan Vanhecke en Bert Werniers (Volvo 360) of Lieven Vanrolleghen en Vanrobays Dirk op hun Porsche 911.

Maar ook anderen hebben nog goede kansen, als het al niet is op een algemeen podium, dan zeker op een topklassering binnen de eigen klasse. Zoals vader en zoon Guy en Olivier Dupont en de Austin-Healey MkIII, of Sebrecht Vanneste en Jurgen Crombez (Ford Sierra) of…gewoon iemand die we hier niet hebben vernoemd!

Het wedstrijdcentrum ligt deze keer in Zaal Blommenhof, op de marktplaats van Staden. Deze locatie, in de schaduw van de kerktoren is goed gekend door de rallyliefhebbers want het is al jaren het zenuwcentrum van de Rally van Staden.

Op zaterdag 28 augustus start er om 10u01 de eerste wagen en omstreeks 18u00 worden de vroege vogels terug aan de finish verwacht. Het is omstreeks die tijd dat we zullen weten wie de eerste winnaar is op het palmares van de Mid Flanders Classic.

Foto met dank aan het Trimard-team

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws