Open strijd in Short Rally Kasterlee

‘De enige rally in de provincie Antwerpen’, zo wordt de Short Rally van Kasterlee al wel eens omschreven. Traditioneel groeit deze rally uit tot een duel België-Nederland.

Piet Van Hoof, meervoudig winnaar van deze wedstrijd, ontbreekt deze maal op de afspraak en zodoende lijkt het een meer open strijd te gaan worden voor de eindzege. Bij de Noorderburen wordt het vooral uitkijken naar Martin Van Iersel met de Hyundai R5. Tegenstand komt er van Oost-Vlaming Niels Reynvoet, die er op gebrand is om sportieve revanche te kunnen nemen na zijn forfait voor Ieper. En het zou de Skoda Fabia-piloot meteen in ideale omstandigheden naar de Omloop van Vlaanderen brengen.

Tegenstand kan er komen van Patrick Snijers die samen met Wim Soenens aan de start verschijnt met de Maes-Porsche. Ook Peter Demeyere brengt een Porsche aan de start. Moesten de hemelsluizen worden open gezet zondag, dan kan je zeker ook de Mitsubishi’s van Kurt Boone en Thierry Dekoninck vooraan verwachten. Ook Stefaan Tjoens mag je nooit afschrijven, die zondag de Renault Mégane aan de kant laat voor de divisie 2-Mitsubishi.

In de strijd om de dichtste ereplaatsen wordt best rekening gehouden met rijders als Patrick Diels (BMW E87), Antoine Biesheuvel (Nissan 350Z), Serge Vervondel (Mitsubishi), Andy Heyrick (Subaru Impreza) en andere Johnny Louies’ (BMW E36 M3).

Start, finish en assistentiepark is gelegen rond het Straaleind in Kasterlee. Er worden vier lussen gereden van telkens twee proeven, zijnde Retie Heike en De Hese, goed voor zo’n 70 km tegen de klok. Op beide proeven is er een publiekspunt voorzien, waar men gratis kan parkeren. Eerste start is voorzien iets na 09 uur, de winnaar moet bekend zijn tegen 17 uur.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws