Thierry en Martijn hebben hoge verwachtingen in Griekenland

Hyundai Motorsport gaat komend weekend op zoek naar zijn mogelijks tweede overwinning op rij tijdens de Rally van Akropolis, de negende ronde van het 2021 FIA World Rally Championship.

Vorige keer in de Ypres Rally Belgium won Hyundai Motorsport terrein in het klassement van de constructeurs met een spectaculaire 1-2 finish. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe waren ongenaakbaar toen ze voor de ogen van hun thuispubliek de overwinning pakten. De Belgische equipe kreeg op het podium gezelschap van teamgenoten Craig Breen en Paul Nagle, die na een briljante rally op de tweede plaats eindigden. Ott Tänak en Martin Järveoja wonnen vier etappes, maar moesten genoegen nemen met de zesde plaats in het algemeen klassement nadat een lekke band hen van het podium had verdreven.

Nu het WRC terugkeert naar gravel voor de Acropolis Rally, krijgen Neuville/Wydaeghe en Tänak/Järveoja het gezelschap van Dani Sordo en Cándido Carrera in de eerste wedstrijd van de Spanjaarden als duo. Alle drie de teams hebben getest met de Hyundai i20 Coupe WRC om te wennen aan een van de zwaarste evenementen op de WRC-kalender.

De Acropolis Rally telt 15 klassementsproeven over een afstand van 292,19 km. Het legendarische evenement keert voor het eerst sinds 2013 terug naar het hoogste niveau van de rallysport. De bochtige bergwegen en de hoge temperaturen vormen een grote belasting voor de auto’s en de teams, en de proeven worden gevaarlijker tijdens de tweede doortocht als rotsen en stenen overal aanwezig zijn.

Thierry Neuville: “De Acropolis Rally wordt een zwaar evenement. Toen ik er in 2012 en 2013 reed, was het een van de ruigste rally’s – samen met Argentinië in die tijd. Ik heb er altijd van genoten. We hebben twee jaar geleden in Griekenland getest om ons voor te bereiden op de Rally van Turkije, dus we kennen het terrein daar een beetje. De etappes hebben een aantal zeer bochtige profielen met veel losse stenen, hete temperaturen en het zou erg kunnen lijken op de ruwe omstandigheden in Turkije. Het wordt een uitdaging, want je moet niet alleen voluit gaan, je moet ook de auto en de banden onder controle houden. Strategie zal heel belangrijk zijn, maar dat is iets waar we van houden. We hebben hoge verwachtingen van weer een goed resultaat, en we kijken er naar uit.”

Andrea Adamo: “We zijn blij met de terugkeer van de Acropolis Rally op de WRC-kalender, en kijken uit naar onze eerste deelname aan dit speciale evenement. Het wordt een bijzonder zware uitdaging voor de teams en bemanningen, maar we hebben ons goed voorbereid en zijn klaar om de proeven aan te pakken. Ik ben trots op de manier waarop we de recente evenementen hebben aangepakt. We zijn in staat geweest om op hoog niveau te presteren en resultaten te behalen die meer representatief zijn voor ons potentieel. We moeten op deze manier doorgaan en proberen zoveel mogelijk punten te pakken in Griekenland. “

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws