Dries Vanthoor en Charles Weerts zeker van algemene titel

Mirko Bortolotti, Marco Mapelli en Andrea Caldarelli hebben het afgelopen weekend in de Lamborghini Huracan GT3 Evo (Orange 1 FFF Racing Team) de achtste ronde van het ‘Fanatec GT World Challenge Europe’ kampioenschap op de Duitse Nürburgring gewonnen. De race betrof de vijfde in de ‘Endurance Cup’.

GT World Challenge Europe, Nürburgring

Onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts werden, bijgestaan door noorderbuur Robin Frijns in de #32 WRT Audi R8 LMS GT3 zesde. Na de race op Brands Hatch wisten Vanthoor en Weerts zich al te verzekeren van de titel in de Sprint Cup wegens een te groot verschil in punten.

GT World Challenge Europe, Nürburgring, Team WRT, Dries Vanthoor, Charles Weerts, Robin Frijns

In de Endurance Cup staan zowel Vanthoor en Weerts als Team WRT op een voorlopige tweede plaats. Met nog maar twee manches te gaan zijn Dries Vanthoor en Charles Weerts nu ook al zeker van de titel in het algemene kampioenschap (Endurance en Sprint).

De twee andere Audi’s van Team WRT, de #30 en de #31 eindigden respectievelijk op een 14de en 16de plaats. Frédéric Vervisch eindigde in de #26 Sainteloc Racing Audi R8 LMS GT3 op een 17de plaats.

GT World Challenge Europe, Nürburgring, Frédéric Vervisch
GT World Challenge Europe, Nürburgring, Maxime Martin

Maxime Martin, die in het Oman Racing Team samen met Ahmad Al Harthy en Giacomo Petrobelli in de Aston Martin Vantage AMR GT3 rijdt, eindigde in de Pro-AM op een vijfde plaats (26ste algemeen). Een achtste plaats (30ste algemeen) in die zelfde Pro-Am was er voor Louis Machiels en Andrea Bertolini in de AF Corse Ferrari 488 GT3.

GT World Challenge Europe, Nürburgring, AF Corse, Ferrari, Louis Machiels

In Spanje worden de twee laatste van het kampioenschap gereden. Van 24-26 september wordt er in de Sprint Cup geracet in Valencia en in Barcelona staat van 8-10 oktober de laatse race in de Endurance Cup op het programma.

Wie ook op de Nürburgring aanwezig was was RallyandRaces fotograaf Pedro Dermaux. Zijn album is te bekijken via deze link of algemeen via onze fotosite.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws