‘Nacht van Looi’ ging back to the roots

Het verhaal rond de ‘Memorial Rally van Looi’ is ondertussen door menig rallyliefhebber gekend. Gestart in 1979, gestopt in 1995, de ‘Internationale Rally van Looi’ telde 19 edities maar het idee achter deze rally ontstond in 1976 als de ‘Nacht van Looi’.

Memorial 'Nacht van Looi'

20 jaar later organiseerden enkele enthousiastelingen de eerste ‘Memorial’ en er zouden nog edities volgen, telkens in een ander thema. Racingshow, Ford, Opel, de 3 Musketiers, … allemaal thema’s die de revue op de Vismarkt in Tessenderlo passeerden. Telkens werden er mooie rondritten tijdens de dag uitgetekend en dit op een voor look-a-like rallywagens zorgvuldig uitgekozen parcours.

Memorial 'Nacht van Looi'

Net zoals vele andere evenementen kon ook de ‘Memorial Rally van Looi’ vorig jaar niet doorgaan maar voor dit jaar greep het bestuur terug naar het idee van 1976, naar de ‘Nacht van Looi’, een rondrit waarbij het tweede gedeelte pas van start zou gaan als de duisternis ging vallen.

Memorial 'Nacht van Looi'

RallyandRaces trok, bijna traditiegetrouw, afgelopen zaterdag naar Tessenderlo en Bert, die kwam ‘s nachts thuis met een niet onaardig aantal foto’s. Een kleine selectie ziet u hier, voor zijn volledig album (bijna 250 foto’s) te bekijken klikt u hier.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws