VRM BMW M2 CUP en de BMW M2 CS RACING CUP BENELUX slaan de handen in elkaar

Dick Van Elk (VRM M2 CUP) en Hans Van de Ven (BMW M2 CS Racing Cup Benelux) hebben elkaar dan toch gevonden. Voorlopig voor één evenement, maar misschien zit er wel meer in. Ondanks het feit dat beide organisatoren dit jaar een beetje in elkaars vaarwater zaten hebben de twee altijd veel respect voor elkaar gehad.

VRMM BMW M2 Cup, BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Het idee voor de samenwerking begint wanneer, door de verplaatsing van de 24-Uren van Zolder, de organisatie van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux zich genoodzaakt ziet de geplande wedstrijd in Spa-Francorchamps te annuleren.

“Een wedstrijd in Spa organiseren op hetzelfde tijdstip als de 24-Uren van Zolder zou onverstandig zijn. Voor de meeste Vlaamse teams en piloten is deze wedstrijd het hoogtepunt van het seizoen, dus zat er niets anders op dan op zoek te gaan naar een andere datum. Iets wat halfweg het seizoen geen eenvoudige zaak is,“ zegt Hans. “Dus heb ik mijn telefoon genomen en Dick gebeld om te vragen of hij interesse had om iets samen te doen tijdens de Finaleraces in Assen.”

VRMM BMW M2 Cup, BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Dick :“Het is ondertussen een publiek geheim dat ik samen met Hans en Guino Kenis al rond de tafel heb gezeten om te kijken of we volgend jaar kunnen samenwerken. We zijn er nog niet volledig uit, maar toen Hans belde leek het mij een super idee om het in Assen in ieder geval al eens te proberen. Noem het een proefstart naar volgend jaar toe…”

Voor de Supercar Madness Finaleraces powered by HANKOOK in Assen hopen de organisatoren op een startveld van meer van 20 BMW M2 CS Racings. De BMW M2’s rijden in Assen bovendien een volledig gescheiden programma van de rest van de Supercar Challenge met eigen vrije trainingen , kwalificatie en races.

Op vrijdag 29 oktober staan er vrije trainingen gepland. De kwalificaties en wedstrijden vinden plaats op zaterdag 30 en zondag 31 oktober.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws