24HoZ: dubbel programma voor Paul en Bart Lievens

Na een jaartje gedwongen afwezigheid staat in het weekend van 25 en 26 september de 24 Hours of Zolder opnieuw op de kalender van de Belcar Series. Niet enkel de traditionele etmaalrace voor het Belcar Endurance Championship prijkt op het weekendprogramma, maar ook de Belcar Sprint Cup is van de partij. Meteen het sein voor vader en zoon Paul en Bart Lievens om zich aan een dubbel programma te wagen…

Belcar Skylimit Sprint Cup met BMW 228i VT2.

Na een eerder succesvol raceweekend in de Belcar Sprint Cup, met een overwinning en een tweede plaats, halen Paul en Bart Lievens de wagen weer van stal voor een deelname aan de Belcar Sprint Cup. In het voorprogramma van de traditionele wedstrijd over 24 uren worden er immers 2 wedstrijden van telkens 30 minuten afgewerkt. De nieuwe Belcar Sprint Cup bevalt zowel vader als zoon Lievens. Met de quasi standaard BMW 228i, die gerund wordt in eigen beheer, vechten ze er in het goed bezette kampioenschap leuke en sportieve duels uit en ook nu weer zullen beide heren het onderste uit de kan halen in de strijd om de podiumplaatsen.

Paul Lievens, Bart Lievens, 24 Hours of Zolder
Foto met dank aan Auto’s Lievens (foto: Brecht Decancq)

Van sprint naar 24 uren endurance met een BMW M2 CS Racing.

Het mag dan wel als een cliché klinken, maar net zoals elke andere etmaalrace is de 24 Hours of Zolder een ware slijtageslag. Door vele kenners en toprijders wordt deze wedstrijd zelfs als de meest slopende race over 24 uren beschouwd – mede door het tracé van Circuit Zolder – voor zowel mens als machine. Maar daar hebben beide heren wel al ervaring mee. Zo staat vader Paul Lievens dit jaar reeds voor de 15de maal aan de start van de 24 Hours of Zolder en is zoon Bart Lievens ook al aan zijn 8ste deelname toe.

Ze tekenen dit jaar present bij TCL Motorsport, dat voor het runnen van de BMW M2 CS kan rekenen op de technische ondersteuning van AR Performance. Het zal in elk geval aanpassen worden voor de twee Kempenaars: overschakelen van sprint met een zo goed als standaard wagen naar endurance met een rasechte door BMW Motorsport ontwikkelde racebolide. In hun jacht om zo hoog mogelijk te finishen in de sterk bezette TA-klasse krijgen Paul en Bart Lievens het gezelschap van teamgenoten Gary Terclavers, Wiebe Wijtzes en René De Coninck.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws