Kevin Van Deijne: te veel technische problemen

Ondanks een teleurstellende vijfde plaats sloten Kevin van Deijne en Hein Verschuuren de Hellendoorn Rally met een positief gevoel af. Technische tegenslag verhinderde hen om een topklassering neer te zetten maar leerden het team wel veel over de auto.

Na twee podiumplaatsen in de eerste twee wedstrijden van het seizoen hoopte Van Deijne die sterke lijn verder te zetten in de Hellendoorn Rally. Hoewel dit seizoen vooral als leerjaar wordt beschouwd om de auto en pace-notes helemaal op punt te krijgen ligt het team na twee wedstrijden eerste in het kampioenschap en wordt er dus ook naar de klasseringen gekeken.

De Hellendoorn Rally werd dit jaar, zoals alle wedstrijden, over één dag verreden. De beruchte vrijdagavond verviel maar op de lange zaterdag krijgen de deelnemers tien zware klassementsproeven voorgeschoteld die bovendien voor zo’n 20 procent uit onverharde paden bestonden, uniek in Nederland.

Al op de eerste proef ging het mis voor Van Deijne, als een aanpassing in de afstelling van de auto verkeerd uitpakt. Hierdoor heeft de auto te veel last van overstuur en was Kevin e meer aan het vechten met de auto dan aan het vechten voor de seconden. De aanpassing werd gecorrigeerd maar op de twee volgende proeven was het vooral zoeken om het ritme weer te vinden.

Een comeback zat er daarna niet meer in. In de middag begon de auto minder goed te lopen, een probleem dat naar mate de wedstrijd vordert verergerde. De auto uitschakelen en weer starten bood even soelaas maar korte tijd later viel het vermogen weer weg. Wanneer Van Deijne op het gaspedaal trapte, gebeurde er soms helemaal niets en uiteindelijk mocht men van geluk spreken dat het serviceterrein werd bereikt. Daar bleek de gashuisklep de boosdoener die op de laatste service vervangen werd. Zo konden de afsluitende twee proeven eindelijk op volle snelheid worden afgewerkt maar resteerden er nog onvoldoende kilometers om de opgelopen achterstand goed te maken.

“Op de eerste proef vanochtend hebben we de afstelling aangepast, dat pakte verkeerd uit en daarna was het zoeken naar ritme. Vervolgens begon de auto slecht te lopen en was het vermogen soms helemaal weg. Dat bleek door de gashuisklep te komen en die hebben we kunnen vervangen waarna de auto eindelijk echt goed liep. In die zin was het wel een goede wedstrijd omdat we veel over de auto hebben kunnen leren, wat werkt qua afstelling maar ook over het probleem met het vermogen. Nu loopt hij goed en zijn we 100% klaar voor de ELE Rally” aldus Kevin Van Deijne.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws