Pakt Bert Longin als eerste een zevende zege?

Op 25 en 26 september staat het hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship op het programma: de 24 Uur van Zolder. Na een zege in 2019 kan Bert Longin dit jaar de eerste rijder worden die de Limburgse enduranceklassieker zeven keer op zijn naam schrijft. Op #TheRocket11 Krafft/PK Carsport Norma krijgt hij net zoals twee jaar geleden het gezelschap van Stienes Longin, Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi.

“Never change a winning team”, stelt Bert Longin met een brede glimlach, als we hem naar zijn voorbereiding op de editie 2021 van de 24 Uur van Zolder vragen. “We hebben deze keer echt alles uit de kast gehaald om de perfecte voorbereiding af te werken. Want ik wil die zevende zege.”

Longin moet het zegerecord voorlopig nog delen met Marc Goossens en Anthony Kumpen. Maar als het van die laatste afhangt, niet voor lang meer. “Ik ga Bert inderdaad helpen om die zevende zege te veroveren”, grijnst de teambaas van PK Carsport. “Sinds kort ontfermt PK Carsport zich over twee Norma’s, waaronder ook het exemplaar van Krafft, de wagen waarmee Bert dit seizoen onderweg gaat. We hebben die wagen in de aanloop naar de 24 Uur volledig gestript en opnieuw opgebouwd, iets wat we eigenlijk ook al voor de vorige Belcar-races hadden willen doen, maar door tijdsgebrek bleek dat toen niet mogelijk.”

“Niet alleen de wagen zal dus tiptop in orde zijn, maar ook de rijders”, vult Bert Longin aan. “Onze voorbereiding op de Zolderse 24 uur hebben we aangepakt alsof het een grote internationale wedstrijd zou zijn, genre 24 uur van Spa. Niets willen we aan het toeval overlaten. Niet de fysieke voorbereiding, niet de voeding, niet de rustperiodes, niet de strategie. Alles is volledig uitgekiend. We staan nu er nu sterker voor dan twee jaar geleden, toen we de 24 Uur wonnen.”

Bert Longin, Stienes Longin, Belcar, Krafft Racing, PK Carsport, Christoff Corten

Net zoals in 2019 gaat Bert Longin onderweg met zoon Stienes, Christoff Corten en Giorgio Maggi. “En we willen uiteraard opnieuw winnen!”, klinkt het daar in koor. Voor Corten was 2019 al de tweede overwinning in de 24 Uur van Zolder, voor Maggi en Longin jr. de maidenzege. “We weten nu hoe het moet”, vult de jonge Leuvenaar lachend aan. “Dat kan alleen maar een voordeel zijn.”

“Ik kan me geen betere teammaats voorstellen”, besluit Bert Longin. “Jong, maar toch al heel ervaren. Alle drie zijn ze de afgelopen seizoen serieus gegroeid, en weten ze hoe ze een race als de 24 Uur van Zolder moeten aanpakken. Zeker in een wedstrijd van lange adem speelt dat een heel belangrijke rol. Laat de 24 Uur maar komen. Wij zijn er klaar voor.”

Op donderdag 23 september wordt de startgrid voor de 24 uur van Zolder bepaald. De 90 minuten durende Superpole-sessie begint om 18u55. De 24 uurs-race begint op zaterdagnamiddag om 16 uur.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws