Snijers heer en meester in ‘Critérium Jean-Louis Dumont’

Het was even geleden dat we ‘de Lange’ nog eens in actie zagen aan het stuur van de Maes Containers Porsche 997 GT3 Cup. Patrick Snijers geniet natuurlijk van bakken ervaring en dat was er gisteren aan te zien in het Critérium Jean-Louis Dumont, de ASAF rally net over de taalgrens in Borgworm (Waremme).

Critérium Jean-Louis Dumont, Patrick Snijers, Davy Thierie, Maes Containers

Genavigeerd door copiloot Davy Thierie was Snijers maar liefst in 11 van de 15 klassementsproeven de snelste. Weerwerk kreeg hij geboden van zowel Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux in de Mitsubishi Lancer Evo XII, goed voor vier snelste tijden, en Cédric Cherain en Xavier Portier in Skoda Fabia R5.

Critérium Jean-Louis Dumont, Dakren, Jonas Langenakens

Cherain, die hoofdzakelijk tweede en derde tijden op de tabellen neerzette, verdween echter na de achtste klassementsproef uit de rally wegens mechanische pech.

Critérium Jean-Louis Dumont, Cedric Cherain, Skoda Fabia R5

Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux eindigden 42 seconden na ‘de Lange’. Jan Jacobs en Lennert Salmon pakten in hun Mitsubishi Lancer Evo VII het brons, maar moesten wel 4 minuten en 20 seconden prijs geven. Xavier Bouche en Lorin Jamar werden vierde in een Mitsubishi Lancer Evo X, Patrick Diels en Jeffrey Vandenbussche besloten in hun BMW 132i E87 de top 5.

Dimitri Pirot en Eric De Bolle pakten in hun Citroën DS3 R3T de overwinning in div 1-2-3, Julien Fossion en Kevin Gallo deden hetzelfde in de div PH, maar dan met een Ford Escort RS 1800 MKII. In div SR reden Bernard Lamy en Bertrand Ninane hun Volvo 240 naar de eerste plaats.

81 deelnemers haalden de finish, 57 anderen moesten om diverse redenen de handdoek gooien. Onze fotograaf Jeroen van Passel was aanwezig op het ‘Critérium Jean-Louis Dumont, een volledig album volgt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws