15 goede redenen om Shell SpaItalia 2021 niet te missen

Wie dit weekend niet afzakt naar Circuit Zolder voor de 24 Hours of Zolder en die meer een boontje heeft voor de auto- en motorsport met een Italiaanse toets springt best even binnen op het Circuit van Spa-Francorchamps voor de Shell SpaItalia.

Het is ondertussen een niet te missen evenement geworden. De hoogmis voor alle fans van Italiaanse twee- en vierwielers. Op zondag 26 september wordt Shell SpaItalia meer dan ooit ‘the place to be’, hét gezinsevenement bij uitstek, met voor elk wat wils. Eigenlijk zijn er 15 goede redenen waarom u dit evenement niet aan u voorbij mag laten gaan. Minstens 15!

Alfa Romeo viert zijn 110de verjaardag!

Het is de onbetwiste blikvanger van Shell SpaItalia 2021! In nauwe samenwerking met Club Passione Alfa valt er een indrukwekkende tentoonstelling te bewonderen, met iconische modellen van het Milanese automerk. Een must voor de onvoorwaardelijke fans van de biscione…

Driekwart eeuw Vespa mythe

Bij de tweewielers viert de absolute bestseller van Piaggio zijn 75ste verjaardag! En de ‘wesp’, vertaling van ‘vespa’, maakt nog steeds indruk. Deze tweewieler staat voor levensvreugde, werd wereldwijd het icoon van de vrijheid en emancipatie van de jongeren. En de stijl heeft zijn roots nooit verloochend. In de F1 pitlane wordt er in de boxen 7 en 8 een tentoonstelling gehouden, en op de middag is het circuit exclusief voorbehouden aan Vespa’s van alle generaties.

DG Sport, SpaItalia, Circuit de Spa-Francorchamps

Ducati village

Ducati en Shell SpaItalia, dat is una storia importante! De constructeur uit Bologna wordt meer dan ooit in de schijnwerpers gezet, dankzij een Ducati village, waar de bezoekers het hele gamma kunnen bewonderen. De Ducati Diavel 1260 Lamborghini, het product van de samenwerking tussen twee prestigieuze merken uit Emilia-Romagna, zal zeker indruk maken… Een must!

Wilt u de nieuwe Multistrada V4 testen? Schrijf u nu HIER in

DG Sport, SpaItalia, Circuit de Spa-Francorchamps

Italiaans dorpje

Shell SpaItalia, dat zijn auto’s en motoren, maar ook heel veel Italiaanse levensstijl. Deze dolce vita valt nergens beter te proeven dat in het in de paddock ingericht Italiaanse dorpje, waar u kan genieten van pizza’s, pasta, charcuterie, kazen, arrosticini, arancini, gelati, wijnen, Aperol Spritz, en tutti quanti! Gegarandeerd (lekker) plezier!

MA-FRA Best of Show

Het is één van de ingrediënten van het succes van Shell SpaItalia: eigenaars van Italiaanse wagens kunnen deelnemen aan een waar concours d’élégance. Dat wordt georganiseerd in de paddock, onder de noemer Best of Show. Voor 2021 is het Italiaanse bedrijf MA-FRA, specialist in cosmetica voor automobielen, de officiële partner. Youngtimers of moderne bolides, alles wat vier wielen heeft en uit Italië afkomstig is zal met open armen worden ontvangen! Met een beetje lokale animatie er bovenop…

Parata Italiana

Het ultieme hoogtepunt. Tussen 112u en 13u30 verzamelt de Parata Italiana op het mooiste circuit ter wereld honderden Italiaanse wagens, die tegen gematigd tempo het zeven kilometer lange asfaltlint afrijden, als één grote slang. Deze parade met Forza Italia tintje is één van de musts van Shell SpaItalia! Succes verzekerd…

DG Sport, SpaItalia, Circuit de Spa-Francorchamps

Segafredo: authentiek en vrijgevig

Segafredo, Italiaans marktleider als het om espresso gaat en wereldwijd vertegenwoordigd in 110 landen, wil tijdens Shell SpaItalia de smaak, cultuur en bereiding van een ware Italiaanse espresso overbrengen. Voor de gelegenheid zullen talrijk espresso’s en cappuccino’s aan de bezoekers en deelnemers worden uitgedeeld! Mmmm…

DG Sport, SpaItalia, Circuit de Spa-Francorchamps

Kids Area

Ook de allerjongsten kunnen hun hartje ophalen op Shell SpaItalia, dankzij de Kids Area! Er worden voor onze meisjes en jongens heel wat animaties voorzien, zodat een uitstekende herinnering overhouden aan hun – misschien allereerste? – bezoek aan het mooiste circuit ter wereld.

Maserati MC20 by Maserati Jacobs

Het is de jongste telg bij de Supercars geproduceerd door Maserati. De MC20, een waardige afstammeling van ene MC12, is de voorbode van de terugkeer van het merk met de drietand in de autosport. Aangedreven door een drieliter V6 biturbo beschikt hij over 630 pk, goed voor een topsnelheid van 325 km/u. Maserati Jacobs stelt de MC20 voor in de pitboxen 12, 13 en 14 van de F1-pitlane!

Circuitdoop met een Ferrari 488 Challenge!

In samenwerking met GT Experience kan Shell SpaItalia 2021 u een circuitdoop met een ware racebolide aanbieden: de Ferrari 488 Challenge! In gezelschap van een ervaren racer kan u het zeven kilometer lange circuit van Spa-Francorchamps tegen hoge snelheid afleggen. Sensationeel!

Italian Dream Car

Nieuw! In de garages 9 en 10 van de F1-pitlane richt Shell SpaItalia een uitzonderlijke tentoonstelling in, onder de titel Italian Dream Car. Het wordt een bonte verzameling, maar van hoogstaand en zeldzaam niveau, die indruk zal maken op de liefhebbers van mooie lijnen en indrukwekkende motoren. Een première, dus mis ze niet!

Village exposanten en clubs

Ook de clubs, de traditionele afspraak van liefhebbers en verzamelaars, zijn opnieuw van de partij op Shell SpaItalia. Stel u eens voor om het voorwerp van uw passie in de paddock van het mooiste circuit ter wereld te kunnen laten zien, en dan nog kunnen deelnemen aan de Parata Italiana ook, dat is een buitenkans die niemand laat liggen! Hetzelfde geldt voor de brede waaier aan exposanten. Voertuigen, wisselstukken, accessoires, maar ook boeken, schaalmodellen en elk ander voorwerp dat met Italiaanse twee- of vierwielers te maken heeft, alles is er te verkrijgen!

DG Sport, SpaItalia, Circuit de Spa-Francorchamps

Op de piste!

Eén van de sterkste punten van Shell SpaItalia is de mix tussen statische exposities in de paddock en de pitlane van Spa-Francorchamps en de actie op het circuit! Acht rijsessies zijn er voorzien voor de motoren – enkel voor Ducati’s – en zes voor de auto’s. Kortom, alles is er om de bezoekers van een schitterende soundtrack te voorzien…

Shell, meer dan partner!

Shell, dat zijn naam aan het door DG Sport georganiseerde evenement heeft verboden, is uiteraard ook aanwezig. Een officiële stand leert u het gamma aan producten en diensten van het merk-met-de-schelp (beter) kennen. En een simulator laat u toe het nuttige aan het aangename te paren…

‘O sole mio!

Door de editie 2021 van Shell SpaItalia op zondag 26 september te programmeren wil DG Sport van alle voordelen van een Indian Summer genieten. Het staat nu al vast: de zon is van de partij! Zonder twijfel heeft ze na de Grand Prix van België nog iets goed te maken…

U hebt het begrepen, Shell SpaItalia 2021 beschikt over alle ingrediënten om op het mooiste circuit ter wereld een groots feest rond de Italiaanse auto’s en motoren te organiseren. Een evenement dat échte tifosi niet mogen missen!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws