Reacties Stienes Longin en Ugo de Wilde

De kwalificaties voor de Limburgse etmaalrace werden gisteren al afgewerkt, en daar wist Stienes Longin met #TheRocket11 Krafft/PK Carsport Norma absoluut te schitteren, door een tweede kwalificatietijd te laten optekenen.

1’26.903. Dat was de rondetijd die Stienes Longin tijdens de Superpole voor de 24 Uur van Zolder liet klokken. Goed voor de tweede tijd algemeen, op amper een handvol tienden van de tijd van Gilles Magnus en duidelijk sneller dan alle andere prototypes.

“En daar ben ik ontzettend blij mee”, stelde Stienes Longin met een brede grijns. “Ik kreeg één rondje in de Superpole en dat is mijn allersnelste rondje Zolder met een Norma ooit geworden. Ik denk dat ik zeven of acht tienden van mijn vorige besttijd heb weten af te doen. En op de startgrid plaats nemen tussen Gilles Magnus en Sam Dejonghe, toch twee referenties op dat gebied, dat doet altijd deugd.”

“Ik weet ook wel dat de startpositie voor een 24 uurs-race maar een relatief belang heeft, maar je staat bij de start toch beter wat meer vooraan”, vervolgt Stienes Longin. “Hoe verder op de grid je staat, hoe groter de kans is dat je bij een incident in de aanvangsfase betrokken geraakt. Al hoop ik dat alle rijders die zaterdag de start nemen er het hoofd zullen bijhouden. Een 24 uurs-race win je niet in de eerste twee ronden.”

Samen met vader Bert, Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi begint Stienes Longin zaterdagmiddag om 16 uur aan de 24 Uur van Zolder.

Belcar, 24 Hours of Zolder, McDonald's Racing

’s Nachts rijden met het vizier in de wind, is magisch

De 18-jarige Ugo De Wilde neemt dit weekend deel aan zijn eerste 24 Uur van Zolder. Hij kwalificeerde zich als zesde, met een beste chrono ’s nachts, en mikt op de overwinning met zijn teamgenoten Adam Eteki, Karlo Van Dosselaere, Koen De Wit en François Bouillon.

“Er was een probleem met de banden. Ik had geen grip”, vertelde de McDo-rijder, wiens teamgenoot en vaste Belcar-rijder Koen De Wit zaterdag om 16u00 zal starten. “Het plan is om de jongeren zoveel mogelijk ’s nachts te laten rijden, wat gezien de datum eind september bijna de helft van de race is. En dat is goed, want ik hou ervan. Het kostte me een paar ronden om me te oriënteren, maar daarna was het een waar genot om in het donker te rijden met mijn vizier omhoog in de wind. Je hebt het gevoel dat je nog sneller gaat. Het is echt opwindend. Het is een gevoel dat je tegenwoordig niet vaak meer krijgt, omdat de LMP-prototypes nu allemaal een dak hebben en eenzitters niet in het donker rijden. Ik genoot van elke ronde van de nachttraining en uiteindelijk reed ik de snelste tijd van de nachtsessie met een tijd van 1.28.8 en dat op de oude banden en met 60 liter benzine aan boord, wat anderhalve seconde beter is dan tijdens de kwalificatie.”

24HoZ, Circuit Zolder, Ugo de Wilde

Voor de race is het doel duidelijk: “We hebben duidelijk een kans om te winnen. Zoals negen of tien andere teams. Maar hier meer dan ergens anders, moet je eerst eindigen. Dus we gaan alles doen wat we kunnen om er helemaal voor te gaan. Deze Norma eindigde als derde in 2019 na aan de leiding te hebben gelegen. We proberen het dit weekend beter te doen door rustig aan te beginnen. En als we zondagmiddag een beetje moeten aanvallen om een plaatsje te bemachtigen en de verloren tijd in te halen, dan gaan Martin en ik ervoor. Maar eerst zullen we de nacht moeten doorbrengen zonder al te veel naar de sterren te kijken…”.

(persbericht, foto Stienes met dank aan Racemail Press team)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws