Tänak snelste op de shakedown in Finland, Neuville vierde

De Est Ott Tänak, genavigeerd door Martin Järveoja, heeft deze morgen op de shakedown van de WRC Secto Automotive Rally Finland de snelste tijd op de tabellen gezet.

De derde doortocht op de 4.04 km lange shakedown van Vesala was voor zo goed als iedere rijder de snelste, ook voor Tänak en dit in een tijd van 1:46.5 min. Teamgenoot Craig Breen, de weg gewezen door Paul Nagle, werd met een tijd van 1:46.8 min tweede. De Ier gaf zo drie tiende van een seconde prijs. Met Sébastien Ogier en Julien Ingrassia op een derde plaats wordt het tijdsverschil iets groter. Ogier parkeerde de Toyota op een derde plaats (1:47.4 min), net geen volle seconde langzamer. Een vierde tijd was er voor onze landgenoten Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, zij waren in een tijd van 1.47:6 1.2 seconden trager dan teamgenoot Tänak. Kalle Rovanperä en Jonne Halttunen maakten de top 5 compleet (1:47.7).

Hele andere omstandigheden nu begin oktober, daar waar de WRC Rally van Finland traditioneel in een zonnige en droge omgeving wordt verreden, stellen we nu toch een temperatuurverschil vast van om en bij de 20 graden en de kans op een bui is ook niet ver weg, al blijkt uit de laatste weersvoorspellingen dat het niet echt zou regenen. Wat wel even mooi blijft, zo nog mooier, is het Finse landschap getooid in prachtige herfstkleuren.

Vandaag staan er reeds zes klassementsproeven op het programma.

(foto met dank aan Thierry Neuville – facebook)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws