Waar is dat (Amerikaans) feestje?

Het American Festival NASCAR komt eraan op zaterdag 9 en zondag 10 oktober. Na de geslaagde 24 Hours is dit weer een weekend vol spektakel en animatie voor jong en oud, verstokte racefans of nieuwsgierige dagjestoeristen. Het festival dompelt Circuit Zolder namelijk onder in een op en top Amerikaans sfeertje. En het aanbod is echt overweldigend, want naast de NASCAR-races komen ook de uithoudingspiloten van het Belcar Endurance Championship en de oldtimers van de Historic Cup in actie.

Op onze fotopagina kan u diverse albums van NWES 2021 terugvinden

Hamburgers zoals je ze nog nooit gegeten hebt

Het American Festival NASCAR is een klassieker van Circuit Zolder maar blijft wat onderbelicht vergeleken met de 24 Hours of Zolder of de DTM. Het heeft nochtans zijn verdienste want geen enkel event heeft zo’n herkenbaar en authentiek karakter.

Bezoekers maken zich op voor bewonderenswaardig chroom, monsterachtige acceleraties en hamburgers zoals ze die nog nooit hebben gegeten. De hoofbrok zijn uiteraard de vier NASCAR-manches, gespreid over zaterdag en zondag. NASCAR staat voor National Association for Stock Car Auto Racing met monsters van wel 5700 cc in V8 waaruit 400 paarden brullen… – onder meer impressionante en blitse Mustangs, Camaro’s en Shadows. Dat garandeert bumper aan bumper gevechten op het tarmac maar er is tegelijk een massa family fun langs het parcours. Geen enkele race brengt het publiek dichter bij de rijders en hun bolides.

Eerbiedwaardige sjeze, bekende sleeën en moderne GT’s

Tussen het Amerikaans geweld vinden ook de finales plaats van ons Belcar Endurance Championship met Proto’s, GT’s en Touring Cars. In de manches van de Belcar Historic Cup zie je vintage wagens aan het werk. Er is een klasse met sleeën ouder dan bouwjaar 1982 zoals een Austin Healy, Ford Sierra Cosworth, Porsche 964, Lotus Elan, Mazda RX3… Bij de wagens tot bouwjaar 2000 zie je iconen die ooit de reguliere Belcar kleurden zoals BMW’s E36 of E30 en allerhande Porsches….

Reuze Kids Village en American cars & bike show

Geen enkel event brengt Amerika dichter bij het publiek. Het hele terrein zal op zijn Amerikaans zijn aangekleed met – hoe kan het ook anders – hamburgers en hotdogs, souvenirstanden en Amerikaanse muziek. De kleinsten kijken hun ogen uit. En als ze even uitgekeken zijn, is er de reuze Kids Village met workshops, een groot speeldorp, grote attracties en veel animatie. Voor klein en groot is er bovendien de American Cars & Bikes show, een fantastische mix van indrukwekkend veel oldtimers en nieuwe Amerikaanse auto’s.

Hoe geraak je binnen?

Er zijn vier manieren waarop racefans, in het bezit van hun identiteitskaart, het American Festival NASCAR op Circuit Zolder kunnen bijwonen:

met een Covid Safe Ticket op je smartphone via de CovidSafeBE-app
met een Europees Coronacertificaat op je smartphone
met een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat:
geldigheid = dag van de test plus 2 dagen
met een snelle antigeentest afgenomen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat:
geldigheid = dag van test plus 1 dag

Vergeet zeker je identiteitskaart niet!

(persbericht)

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws