Elfyn Evans neemt leiding in Finland

De eerste zaterdagproeven zorgden zeker voor de nodige ommezwaai in de tussenstand van de WRC-Rally van Finland.

Na het vrijdaggedeelte had Hyundai de bovenhand, met Craig Breen en Ott Tänak respectievelijk op plaatsen één en twee. Maar op zaterdagmorgen bleek Elfyn Evans het best uitgeslapen, want met de Toyota Yaris WRC lukte hij vier besttijden op rij. Zodoende stoot hij door naar de leiding, met 5.6 sec voor op Breen en 9.7 op Tänak.

Esapekka Lappi (Toyota) nam intussen de vierde plaats voor zijn rekening, vooral door het feit dat Kalle Rovanpera op de vierde kp van de baan dook. Zodoende lagen vreugde en verdriet dicht bijeen in het Toyota-kamp, vooral ook door het feit dat Takamoto Katsuta ook al de handdoek moest gooien door een sortie. In het opgeverspark zien we tevens Oliver Solberg (Hyundai i20) staan na een ongeval.

Onze landgenoot Thierry Neuville, die naar eigen zeggen nog altijd het goede ritme zoekt, is opgeklommen naar de vijfde plaats, op een goede 53 seconden van de leider.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws