Evans blijft leider, opgave voor Neuville

Elfyn Evans en co Martin Scott namen vanmorgen met vier scratchtijden op rij de leiding in handen van de WRC-Rally van Finland, nadat het vrijdaggedeelte gedomineerd werd door het Hyundai duo Tänak-Breen.

Ott Tänak en Martin Järveoja wilden zich hierbij niet zomaar neerleggen, en luidden in de namiddag meteen de aanvalsklok, door driemaal als primus te eindigen. Zij sprongen over ploegmaat Craig Breen naar de tweede plaats, weliswaar nog altijd op 9.1 seconden van de Toyota-rijder. Na nog een scratch voor Evans, deelden de nummers 1 en 2 op de laatste proef de beste tijd.

Breen en navigator Paul Nagle volgen als derde in het klassement op 18.3seconden.

Esapekka Lappi en Janne Ferm(Toyota Yaris WRC) blijven vierde in de tussenstand, en zien hun merkgenoten Sebastien Ogier en Julien Ingrassia achter zich. Verschil tussen beiden 35 seconden. Ogier stootte door naar de vijfde stek door de opgave van Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe in de voorlaatste zaterdagproef. De Belgische Hyundai-rijders, die nooit echt een vuist konden maken tegen de koplopers, moesten aan de kant met te veel schade aan de wagen. Hopelijk kunnen zij morgen alles op alles zetten in de Powerstage om de nodige punten te scoren.

In WRC2 leidt Teemu Suninen met de Volkswagen Polo GTi. Hij heeft een handvol seconden voor op Mads Ostberg(Citroën C3). In WRC3 wordt de top-2 bevolkt door Skoda Fabia-rijders, met name Emil Lindholm en Mikko Heikkilä.

Morgen zondag wacht er de resterende deelnemers nog iets meer dan 45 km tegen de chrono.

Foto: met dank aan Toyota GAZOO Racing WRC

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws