Knappe race van Esteban Muth niet echt beloond

Op de Duitse Hockenheimring werd deze namiddag de start gegeven van de eerste race van het weekend. Eén Belg aan de start, Esteban Muth die tijdens de kwalificaties een 11de tijd realiseerde. Niet de beste tijd, maar tijdens de race zou onze landgenoot veel goedmaken.

En dat begon al na een eerste incident dat zich in bocht zes na de start voordeed. Enkele wagens raakten elkaar, een aantal moest uitwijken maar Esteban pakte mooi de binnenkant en kwam op de achtste positie uit toen niet veel later de safety car de baan opkwam. Ook na de herstart wist onze landgenoot zijn positie te vrijwaren en hing even later zelfs enkele ronden aan de leiding, zijn voorliggers waren immers al voor vers rubber gegaan. In de pits verloor Muth een plaats maar hij wist zich nadien mooi naar voren te rijden. In zijn Lamborghini van T3 Motorsport stond onze landgenoot zelfs even in de top 5, finishte kort daarna als zesde maar werd bedankt met een tijdstraf (incident in de pits) van vijf seconden waardoor de 19-jarige finaal achtste geklasseerd werd.

DTM, Hockenheimring, Kelvin van der Linde

De winst was voor Kelvin van der Linde in de Team ABT Sportsline Audi, gevolgd door Alex Albon in de Alphatauri AF Corse Ferrari. Beiden reden, los van elkaar, het gros van de wedstrijd vooraan alleen hun rondjes. De mooiste gevechten waren daarachter te zien, in een treintje met Mike Rockenfeller, Liam Lawson, Maximilian Götz, Daniel Juncadella, Philip Ellis en dus ook Esteban Muth. Een knappe race dus, maar eentje die niet echt beloond werd.

In de stand om het kampioenschap is het letterlijk een nek-aan-nekrace tussen Kelvin van der Linde en Liam Lawson die beiden 188 punten hebben. Onze landgenoot staat momenteel op een 12de plaats met 45 punten en zou zich, met nog drie races te gaan, misschien in de top 10 kunnen nestelen.

Morgen om 13.30 uur wordt de start gegeven van de tweede race.

Foto’s met dank aan DTM Media Service.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws