Sordo en Solberg vervoegen Neuville en Tänak

Hyundai Motorsport heeft deze morgen haar rijders voor het komende WRC seizoen 2022 bekend gemaakt.

Nadat eerder onze landgenoten Thierry Neuville met Martijn Wydaeghe en Ott Tänak, genavigeerd door Martin Järveoja reeds bevestigd waren, liet Hyundai Motorsport zopas middels een persbericht weten dat nu ook Dani Sordo en de jonge Oliver Solberg de derde wagen delen.

WRC, Hyundai, Oliver Solberg

Het wordt reeds het negende seizoen voor de Zuid-Koreaanse autofabrikant en niet alleen Thierry Neuville is er een gevestigde waarde, ook Dani Sordo is er al sinds het debuut in 2014 bij. Sordo en Solberg rijden afwisselend, afhankelijk van de rally, in die derde wagen. De combinatie van bakken ervaring en verjonging in wagen nr. 3 resulteert volgens het team in een perfecte mix.

WRC, Hyundai, Dani Sordo

“Ik heb al dikwijls gezegd dat Hyundai Motorsport voor mij als een soort familie is en ik ben bijgevolg zeer blij dat ik mijn carrière bij hun kan verder zetten. Ik kijk dan ook uit naar wat komen gaat, zeker met zo’n jong talent als Oliver,” aldus Sordo.

“Een derde wagen delen met iemand als Dani Sordo, dat is als een droom die uitkomt,” laat een enthousiaste Solberg weten. “Komt daarbij dat ik Thierry Neuville en Ott Tänak als teamgenoten heb, ook van hen kan ik enorm bijleren natuurlijk.”

WRC, Hyundai, Oliver Solberg

“Met Oliver Solberg in het team gaan we er van uit dat we de perfecte combinatie hebben gemaakt tussen de ervaring van Sordo en de verjonging van Solberg, die onlangs 20 jaar is geworden. Niet alleen zal Dani zelf rijden, maar met het oog op verdere begeleiding en ondersteuning zal hij er ook zijn wanneer Oliver aan het stuur zit. En dat is minstens even belangrijk. Ongetwijfeld hebben we wederom een sterk team voor het komende seizoen,” besluit Andrea Adamo.

Dat maakt ook dat het team afscheid moet nemen van Craig Breen en Paul Nagle. Zij verhuizen naar het M-Sport Ford World Rally Team.

Craig Breen, M-Sport

“Al van kleins af aan droomde ik van een volledig seizoen in het World Rally Championship en ik heb daar ook hard voor gewerkt. Een aanbieding als deze, noem het gerust een ‘golden ticket’, kon ik absoluut niet weigeren,” aldus Breen, die we bij Ford de komende twee jaren aan het stuur zullen zien van de nieuwe Ford Puma WRC Rally1.

“Langs de ene kant ben ik gelukkiger dan ooit tevoren, maar langs de andere kant is het zeer spijtig dat ik een team als dat van Andrea Adamo moet achterlaten. Hyundai heeft grotendeels mijn carrière gemaakt. We hebben mindere momenten gekend, maar uiteraard ook vele prachtige. We gaan in alle vriendschap uit elkaar en onthouden een geweldige tijd met schitterende vrienden,” besluit Craig Breen.

Foto’s met dank aan Hyundai Motorsport & Craig Breen (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws