Rally van Haspengouw uitgesteld naar februari

De coronacrisis heeft menig organisator, waar dan ook, meermaals gedwarsboomd, maar de organisatie van de Rally van Haspengouw krijgt het wel heel hard te verduren. Net wanneer men denk dat het ergste achter de rug is en het normale leven weer min of meer zijn normale gang kan beginnen gaan krijgt de TopSpeed Rally Club Landen vzw, hopelijk een laatste keer, een tegenslag te verwerken.

Rally van Haspengouw

Gezien het vaccinatiecentrum van Landen op dezelfde locatie gelegen is als het servicepark en dit langer open zal blijven, ziet het er naar uit dat er geen accommodatie beschikbaar is om een deftig servicepark uit te bouwen en er zodoende ook geen rally kan georganiseerd worden. De Rally van Haspengouw wordt uitgesteld naar eind februari 2022 en wordt bijgevolg opnieuw de opener van het Belgian Rally Championship.

Rally van Haspengouw

De organisatie maakte dit bekend via hun pagina op facebook:

Beste medewerker, deelnemer, supporter, sympathisant,

Sinds de vorige editie van de Rally van Haspengouw zijn er 18 zeer bizarre maanden verstreken. Hoop en wanhoop lagen vaak dicht bij elkaar. ‘Stay safe’ werd de leuze van velen onder ons.

Na het uitstel van de Rally van Zuid-Limburg in november 2020 en de Rally van Haspengouw van februari 2021 heeft het bestuur van TopSpeed Rally Club Haspengouw vzw vandaag wederom een zware beslissing moeten nemen.
Gisteren vernamen we het nieuws vanwege Stad Landen dat het vaccinatie- en testcentrum in Domein ’t Park, tevens HQ van de Rally van Haspengouw, niet zal gesloten worden op 15 oktober ek, zoals eerst gepland.

Volgens de communicatie zal het centrum geopend blijven tot eind 2021 waardoor het onmogelijk is om over de accommodatie te beschikken voor de organisatie van de Rally van Haspengouw, die gepland staat op 25, 26 en 27 november 2021.

Wederom is de club genoodzaakt om de wedstrijd uit te stellen en zullen opnieuw de opener zijn van het Belgisch Rallykampioenschap op 24, 25 en 26 februari 2022.
Dank voor uw begrip en steun!

We kijken ernaar uit u allen te mogen ontmoeten in Landen tijdens het laatste weekend van februari, dat hopelijk de start mag zijn van een ‘normaal’ rallyseizoen.

Sportieve groeten,
TopSpeed Rally Club Landen vzw

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws