Amerikaanse show en sport, maar ook Belcar

Dit weekend maakt Circuit Zolder zich op voor de Belgische manche van de Nascar Whelen Euro Series en de finale van het Belcar Endurance Championship 2021. Bovendien is ook de Belcar Historic Cup op het Limburgse asfalt te gast voor de op één na laatste manche van het seizoen. De herfst is ingezet, maar de autosport draait nog steeds op volle toeren en het publiek kan er gewoon weer bij zijn!

NWES, NASCAR Whelen Euro Series

Een Amerikaanse show, intense races en autosportspektakel van de bovenste plank, dat is waar de Nascar Whelen Euro Series voor staan of anders gesteld: vier sprintwedstrijden, met volop inhaalacties en krachtige legendarische Amerikaanse bolides.

Zaterdag en zondag komen zowel de EuroNascar Pro als EuroNascar 2 in actie en bij de deelnemers ook een aantal sterke Belgen. Of wat dacht u van Marc Goossens? De man uit Geel is voorlopig achtste in de tussenstand, net achter de top 5 en ook het eindpodium is voor de teammanager van Belgium Racing uiteraard nog binnen handbereik. Goossens doet het in de Chevrolet Camaro met nummer #77 in de kleuren van DF1 Racing. Ook Simon Pilate racet in diezelfde kleuren en zij krijgen in de EuroNascar Pro het gezelschap van Stienes Longin, die Zolder als one-off rijdt. Uiteraard kiest Longin Jr. voor een Chevrolet Camaro van PK Carsport. Pol Pollaert doet het eveneens met de Camaro van het Hasseltse team, maar dan in Euronascar 2.

Wie worden de nationale kampioenen?

24 Hours of Zolder, #24HoZ, Circuit Zolder, PK Carsport

In het Belcar Endurance Championship wordt het een bijzonder weekend, want niet alleen worden de titels uitgedeeld, ook is het de laatste maal dat we de CN-prototypes aan het werk zien. De diverse Norma M20FC en andere Wolf GB08 hebben jarenlang voor spektakel in het nationale uithoudingskampioenschap gezorgd, maar een logische evolutie in de sportieve reglementen, maakt dat het Belgische uithoudingskampioenschap zoals al aangekondigd vanaf 2022 naar zijn roots terugkeert, met name de GT- en toerwagens.

Belgium Racing, Dylan Derdaele

Sportief moeten er dit weekend nog wel enkele beslissingen vallen alvorens de winterpauze aan te vatten. Op zondag wordt er geracet van 12u30 tot 15u30 en pas dan kennen we de gelukkigen van dit spannende seizoen. In GT gaat de strijd tussen de tenoren van de 24 uur van Zolder, RedAnt Racing en Belgium Racing, beide met een Porsche 992 GT3 Cup, waarbij het team van Patric Derdaele met een mooie voorsprong aan de slotrace begint. Sport blijft sport en dus kennen we het verdict pas om half vier zondagnamiddag. RedAnt Racing is wel al kampioen in GTB.

Bij de toerwagens is het vooral uitkijken naar de strijd in TB, met drie kandidaten op de kroon, met name Simtag Racing, QSR Racing en Racing Projects. QSR Racing is al zeker van de titel in TA.

Russell Racing by PK Carsport mocht al vieren na de mooie zege in de 24 uur van Zolder, met GHK Racing by T2 op de tweede plek. McDonald’s Racing en Krafft Racing maken ondelring uit wie het brons bij de prototypes pakt.

Voor het hele gezin

24 Hours of Zolder, #24HoZ, Circuit Zolder

Er wordt mooi weer voorspeld, dus iedereen is van harte welkom op Circuit Zolder! Op zaterdag en zondag is er de American Cars en Bike Show, midden in de paddock in zone 3-4, met tot op heden meer dan 200 inschrijvingen. Heel het weekend kunnen de kleinsten ook hun hart ophalen in de Kids Village! Op zaterdag is er bovendien tussen 13u50 en 14u10 de gridwalk en handtekeningsessie van de EuroNASCAR PRO, wat ook op zondag wordt overgedaan, maar dan tussen 15u50 en 16u05. Last but not least kunnen de vroege vogels al om 09u00 terecht op de omloop voor de pitwalk en handtekeningsessie van de EuroNASCAR PRO en EuroNASCAR 2 en dat tot 09u45!

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws