Craig Breen: “Het is een beetje surrealistisch”

Craig Breen zien we volgend jaar aan het stuur van de M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, een oververdiende kans die de Ierse rallyrijder krijgt samen met zijn co Paul Nagle.

Craig Breen: “Ik ben zo blij en trots om deel uit te maken van het M-Sport Ford World Rally Team met Paul aan mijn zijde. Het is een lange weg geweest voor ons in het Wereldkampioenschap Rally, met veel wendingen, maar we hebben nu een gouden ticket gekregen om voor het meest prestigieuze merk in de motorsport te rijden en te strijden voor het Wereldkampioenschap Rally.

Ford heeft me altijd nauw aan het hart gelegen. Ik begon mijn carrière in de Ford Fiesta R2 en won het Junior World Rally Championship, waarna ik het S2000 World Rally Championship won in een Ford Fiesta S2000. Ik hou van rally, van elke nuance van de sport, maar vooral van de geschiedenis. Om mijn naam toe te voegen aan de lijst van coureurs die voor Ford hebben gereden, is een beetje surrealistisch, coureurs als Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae en Carlos Sainz. Om mijn naam in de geschiedenisboeken te hebben staan naast deze grootheden is een enorm voorrecht.

Als trotse Ier is het voor mij nog specialer om voor Ford te rijden, want de vader van Henry Ford werd in Ierland geboren voordat hij naar Amerika emigreerde. De liefde en passie voor het merk in Ierland is tot op de dag van vandaag nog steeds enorm.

Ik voel me nederig door het vertrouwen dat Malcolm, Rich en iedereen in het M-Sport-team in ons hebben getoond. Nu kan ik echt niet wachten om naar Casino Square in Monte Carlo te gaan voor de openingsronde van het kampioenschap en het blauwe ovaal trots te maken!”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws