Volg de rally van Wallonië op tv en Facebook

Wie komend weekend niet richting Jambes kan, moet zeker niet veel missen van de rally van Wallonië.

Twee weken na de East Belgian Rally, staat vrijdag en zaterdag de 5de wedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship al op het programma. De Rally van Wallonië opent vrijdagavond met een spectaculaire superspecial op de historische Citadel van Namen, waarna op zaterdag nog 13 klassementsproeven volgen, goed voor 170 kilometer tegen de klok. Ook deze keer kan u alles live volgen op Facebook via de Facebook pagina van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Na de wedstrijd zijn de samenvattingen in binnen- en buitenland te zien op televisie.

Voor de start van de wedstrijd polsen we de belangrijkste kanshebbers, waaronder titelverdediger Adrian Fernémont, voormalig winnaar Cédric Cherain en Grégoire Munster, de jongste winnaar ooit in het Kroon-Oil BRC, naar hun verwachtingen, vlak voor de start van de wedstrijd en na de verkenningen en shakedown. We laten ook een aantal jongeren aan het woord. De interviews zijn ’s avonds te bekijken op de Facebook Pagina van het Kroon-Oil BRC.

Op zaterdag 9 oktober worden 6 Facebook Live Shows van telkens een half uur uitgezonden vanuit de BRC Studio in het rallycentrum in Jambes. Actiebeelden vanaf de proeven en indrukwekkende shots van de drone worden afgewisseld met interviews aan de Finish van de klassementsproeven en met analyses van de presentatoren in de studio.

De eerste Live Show, met een korte samenvatting van de superspecial op vrijdag, begint om 9h00 vanaf KP 3 Nettinne-Mohiville, met zijn 22,35 km de langste proef van de wedstrijd. Om 12h34 volgt de tweede uitzending vanaf KP Vedrin, de laatste proef van de openingsronde. Om 15h05 volgen we de klassieker in Natoye en om 17h23 zenden we actiebeelden uit vanaf KP Eghezée. Voor het ingaan van de slotronde polsen we de tenoren naar hun ambitie in het servicepark in Jambes omstreeks 18h39, waarna we live de laatste proef van de wedstrijd en de grandioze finale volgen vanaf 20h48 op KP Crupet, nog een klassieker van de Rally van Wallonië.

Op zondag 10 oktober zal de samenvatting op Sporza (Een) te bekijken zijn om 16h45, aansluitend op de reportage van de wielerklassieker Parijs-Tours. Tipik (RTBF) 100% Sport brengt om 18h30 een korte samenvatting. Vanaf maandag 11 oktober zal de samenvatting van 24 minuten te bekijken zijn op de Facebook pagina van het Kroon-Oil BRC. Deze samenvatting zal vervolgens op tal van zenders te bekijken zijn wereldwijd, waaronder RTBF Auvio, Ziggo Sport (Nederland), Motorsport TV, Sport 10 (B), Eclips TV (B), Fox Sports, enz.

Rallyfans moeten dus niets missen van de 37ste editie van de Rally van Wallonië.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws