Wie rijdt er volgend seizoen met de Toyota Yaris WRC?

Nadat Hyundai Motorsport gisteren hun rijdersbezetting voor het komende seizoen al wereldkundig maakte is het vandaag de beurt aan Toyota GAZOO Racing WRC.

In het nieuwe tijdperk van de hybride wagens in het WRC, vanaf volgend jaar dus, blijven Elfyn Evans en Kalle Rovanperä, respectievelijk genavigeerd door Scott Martin en Jonne Halttunen, de vaste rijders van het team. Zij zullen starten in alle 113 manches van het ‘World Rally Championship’.

Het hing wellicht al even in de lucht en zijn prachtprestatie in zijn thuisrally heeft het mogelijks bevestigd want in 2022 zien we de Fin Esapekka Lappi met zijn copiloot Janne Ferm de derde Toyota Yaris WRC Rally1 delen met de Fransman Sébastien Ogier.

Ogier, momenteel goed op weg om voor de achtste keer wereldkampioen in negen seizoenen te worden, had eerder al laten weten een stapje terug te zetten en in 2022 aan een aantal rally’s deel te nemen. Lappi zal bijgevolg in de overige manches starten.

Bijkomend opmerkelijk nieuws is dat Julien Ingrassia, copiloot van Sébastien Ogier en die al van in het begin van de carrière in 2006 aan diens rechterzijde zit, op het einde van dit seizoen de helm aan de haak hangt. Ingrassia zal volgend jaar vervangen worden door Benjamin Veillas, die al geruime tijd met Ogier samenwerkt.

Foto Lappi met dank aan Esapekka Lappi (facebook).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws