Grégoire Munster wint de bloedstollende Sezoensrally

Het was spannend, zo spannend zelfs dat we al onze vingernagels er van af beten. Maar de aanhouder wint, Grégoire Munster wint de 44ste Sezoensrally. Zelfs na een foutje tijdens de laatste ronde bracht Munster niet van de wijs. Adrian Fernémont bleef een hele dag druk zetten, maar moet tevreden zijn met een tweede plaats met 2,1 seconden op Munster. Fernémont blijft hiermee wel leider in het Belgisch Kampioenschap. Ghislain de Mevius werd knap derde.

Een hele dag kon de Mevius meestrijden voor de podiumplaatsen. Maar beter dan een derde plaats zat er niet in. Vincent Verschueren had een zeer goede start, maar maakte tijdens de namiddag twee fouten waardoor hij ettelijke seconden verloor. Verschueren moet dus tevreden zijn met een vierde plaats. De top vijf wordt aangevuld door de Porsche 997 GT3 Cup van Patrick Snijers, die zich vandaag maar al te goed in zijn vel voelde.

Adrian Fernémont - Sezoensrally 2021
Adrian Fernémont – Sezoenrally 2021

Door een probleem bij de Porsche van Gunther Monnens, zien we Henri Schmelcher op de zesde plaats staan. De top tien wordt afgesloten door Gino Bux (Peugeot 208 Rally4), Charles Munster (Opel Corsa Rally4), Jimmy D’Hondt (Ford Fiësta R5), en Tom Ceuppens (BMW E87).

Patrick Snijers - Sezoensrally 2021
Patrick Snijers – Sezoensrally 2021

Bij de Juniors was het Charles Munster die met de zege ging lopen in de Opel Corsa Rally4. Zijn twee achtervolgers, Thibaud Mazuin en Jonas Dewilde, volgden op ettelijke minuten. In de Stellantis Cup Belux zien we dat Gino Bux de overwinning mee naar huis neemt. Bij de oudere garde is het Michel Vandergeeten die na uitval van Dirk Deveux zijn leidersplaats niet meer liet gaan. Philip Smets en Pierre Jamin vullen het podiumplaats verder aan.

Gino Bux - Sezoensrally 2021
Gino Bux – Sezoensrally 2021

Een wedstrijd binnen een wedstrijd, dat was het voor de RACB MCup. Nadat Franky Boulat de handdoek in de ring moest gooien, waren alle ogen gericht op Tom Ceuppens. Maar ook hij kreeg stevige concurrentie van Philip Lommers en Loïc Pirot. Maar Ceuppens hield stand en wint hiermee ook de RACB MCup 2021.

Tom Ceupens - East Belgian Rally 2021
Tom Ceuppens – East Belgian Rally 2021

Bij het Criterium zagen we Johnny Louies de overwinning binnenhalen. Hij reed met de BMW E46 M3 van begin tot einde aan de leiding. Nicky Thijs moest volgen op zo’n 41 seconden op de leider. Patrick Schrooten sluit de top drie af met de BWM M3 E36 Compact. Plaats vier en vijf waren voor Frederik Vandeloock en Wim Soenens. Frederik Vandeloock blijft leider in het Criterium klassement.

Frederik Vandeloock - East Belgian Rally 2021
Frederik Vandeloock – East Belgian Rally 2021

Volgende rally op het programma is de Condroz Rally in Hoei.

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws