Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe oppermachtig in Spanje

Laat ons zeggen dat de beste schrijver van thrillers dit slot niet op papier zou geschreven krijgen. De startmotor van de Hyundai liet het afweten bij het inrijden van de regroup, met nog 1 proef te gaan. Gelukkig kregen Thierry en Martijn de Hyundai opnieuw aan de praat en konden ze de laatste proef afwerken.

Tien snelste tijden op zeventien proeven liet het Belgische duo optekenen, meer dan genoeg voor een schitterende zege op de vloeiende Spaanse wegen. Dani Sordo maakt het feest compleet bij Hyundai, de Spanjaard kon Sébastien Ogier kloppen voor de derde plaats met heel sterke tijden vandaag. Het is trouwens de vijftigste keer dat hij op het podium staat gedurende zijn WRC carrière.

De tweede plaats ging naar een sterk presterende Elfyn Evans die met dit resultaat de strijd om de titel spannend houdt. Sébastien Ogier eindigde vierde en kon het ganse weekend niet echt de snelheid vinden om mee te strijden voor de overwinning. De derde Toyota van Kalle Rovanperä mag de top vijf afsluiten. Later meer…

Uitslag

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws