Maximale score voor Charles Munster

Nadat Thibaud Mazuin in de Rally van Wallonië de maximale score in het Junior BRC realiseerde, was het deze keer de beurt aan Charles Munster om de  Sezoensrally te domineren met zijn Opel Corsa Rally4. In de Stellantis Rally Cup moest hij nipt de duimen leggen voor Gino Büx.

Charles Munster stond dit weekend voor een moeilijke keuze. In Duitsland de 3-Städte Rally rijden met zijn elektrische Opel Corsa-e of in eigen land deelnemen aan de Sezoensrally. “We hebben gekozen voor de Sezoensrally, niet alleen voor het Junior BRC, maar vooral omdat aan de leiding sta in de Stellantis Rally Cup. Die leidersplaats wil ik natuurlijk verdedigen,” lachte Charles. 

Charles Munster - Sezoensrally 2021
Charles Munster – Sezoensrally 2021

Met 15 snelste tijden op 16 proeven (een proef werd geneutraliseerd), domineerde Charles  Munster de wedstrijd bij de Juniors, ook al moest hij een paar proeven zonder intercom rijden, maar Gino Büx was nipt sneller in de Stellantis Cup. 

Thibaud Mazuin, die binnenkort samen met zijn vrouw een dochtertje verwacht, stuurde zijn Peugeot 208 naar de tweede plaats. “Het was twee jaar geleden dat we hier op de maaskiezel hadden gereden en ik vond moeilijk het vertrouwen om het tempo te verhogen. We reden ons eigen ritme. Charles was gewoon te snel,” aldus Mazuin.

Thibaud Mazuin – Sezoensrally 2021

Jonas Dewilde eindigde op de derde plaats met zijn Peugeot 208 Rally4. Opdracht volbracht voor de 22-jarige. “Na onze crash in Sankt-Vith, was het belangrijk om het vertrouwen terug op te bouwen en om zeker de finish te halen. In het begin van de wedstrijd maakte ik wel een paar foutjes, want het onverhard was erg glad. Indien ik voluit was gegaan, dan zou ik de finish niet gehaald hebben. Finishen, dat was de opdracht en dat is gelukt.”

Stand na 6/8 manches: 
1. Th. Mazuin 132 punten; 2. Ch. Munster 115 punten; 3. J. Dewilde 63; 4. A. Ollevier 27; 5. A. Molle 25; 6. M. Soete 18; 7. M. Kremer 15

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws