EJ Automotive scoort eerste titel in de Fiesta Sprint Cup

Onder een heerlijke nazomerzon vond afgelopen weekend de voorlaatste meeting van de Ford Fiesta Sprint Cup plaats en dat op het 100 jaar oude circuit van Spa-Francorchamps. EJ Automotive was er aanwezig met maar liefst drie spurtbommetjes en het Limburgse team liet andermaal zien dat het tot de top in de spannende merkencup behoort. Het team won dankzij Nikodem Wierzbicki tweemaal in de Divisie 1 van de Nederlandse Fiesta Sprint Cup, scoorde met Johan Land twee podia in de Divisie 2 van diezelfde Nederlandse Cup en in de Belgische klassering vonden we het team uit Bree op de plaatsen zes en drie dankzij een zeer sterke Milan De Laet. De beide zeges van Nikodem Wierzbicki waren voor het team meteen ook voldoende om een eerste titel binnen te halen.

Ford Fiesta Sprint Cup, Nikodem Wierzbicki

Nikodem Wierzbicki is al een heel seizoen lang één van de toppers in de Fiesta Sprint Cup. De talentvolle Pool werd in Spa-Francorchamps dus kampioen in de Divisie 1 van de Nederlandse Fiesta Sprint Cup, een tweede titel na zijn bekroning enkele jaren geleden in de KIA-merkencompetitie in eigen land.

Nikodem Wierzbicki: “Ik ben ontzettend blij met de titel, want dat is de bekroning van een heel seizoen hard vechten en intens werken. Het seizoen is echter nog niet afgelopen. Ik heb in Assen, tijdens de laatste races van het seizoen nog een opdracht. Ik kijk immers ook naar het klassement in de Dutch Belgian Super Star waar we volop in gevecht voor het eindpodium zijn. Deze klassering is het gezamenlijke klassement van de Belgische en Nederlandse Cup en ik moet dus niet uitleggen hoe groot de concurrentie is. Ik wil absoluut met een plaats op het podium uit Assen vertrekken en als het kan nog vechten voor de algemene titel. Laat me ook even toe om mijn partners en het team EJ Automotive te bedanken voor de inspanningen die ze al een heel seizoen leveren om telkens weer in optimale omstandigheden aan de start te verschijnen.”

De Laet laat vechtersmentaliteit zien

In de eerste race van de Fiesta Sprint Cup diende de jongeman uit Haacht relatief van achteren te vertrekken, maar Milan De Laet liet de armen niet zakken en reed een zeer offensieve wedstrijd. Ondanks een safetycar van een kleine tien minuten eindigde hij na een knappe inhaalrace op een zesde plaats in de eindklassering. In de namiddag deed hij nog een stuk beter, met een podium als resultaat. Milan De Laet gaat zo van drie naar twee in het algemene kampioenschap en alsmede bij de Juniors en hij geeft niet op.

Ford Fiesta Sprint Cup, Milan De Laet

Milan De Laet: “Zolang er mathematisch een kans op de titel is, zal ik ervoor gaan en uiteraard is een plaats op het eindpodium sowieso een goed resultaat. We hebben dit jaar af en toe pech gehad en dat vertaalt zich nu in een achterstand op de leider in de tussenstand, maar anderzijds hebben we ook laten zien dat we snel zijn en zoals in de eerste race, een wedstrijd kunnen opbouwen. Afspraak in Assen, over veertien dagen!”

Noteren we ook nog de tweede podiumplaatsen van Johan Land in de Divisie 2 van de Nederlandse Cup en EJ Automotive mag dus weer erg tevreden zijn over het weekend in één van de meest felbevochten competities in de autosport van de Lage Landen. De finaleraces vinden plaats op 30 en 31 oktober op het circuit van Assen in het noorden van Nederland.

(Persbericht, foto’s met dank aan Rob Blank)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws