Lefebvre leider na eerste ronde in Condrozrally

De Condrozrally is ook een pure klassieker geworden in het Belgisch rallywereldje. Veel deelnemers, een pak toeschouwers en de onvermijdelijke modderwegen zorgen er voor dat deze rally zowat uniek in zijn soort is.

Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul mogen zich, aan het stuur van hun Citroën C3 Rally2, na de eerste ronde van 6 klassementsproeven de voorlopige leiders noemen. Ghislain de Mévius en Johan Jalet namen met hun Skoda Fabia weliswaar de beste start vanmorgen, maar een kleine schuiver zorgde voor een tijdverlies van een tiental seconden. Adrian Férnemont en Samuel Maillen(Skoda Fabia), die vooral ook punten willen scoren voor de titelrace, volgen nu als tweede op 6.9 seconden, een goede tel verder volgen Grégoire Munster en Louis Louka (Hyundai i20). De Mévius staat vierde op 13.8, Cédric de Cecco en Jérome Humblet(Citroën C3) sluiten de top-5 af op 27.3 seconden van de leiders.

Vincent Verschueren(Volkswagen Polo GTi), en Skoda-rijders Cédric Chérain en Sébastien Bédoret volgen nog allemaal binnen de minuut van Lefebvre. Twee andere Skoda-rijders, Pieterjan-Michiel Cracco en Kris Princen staan op plaatsen 9 & 10, maar moeten al meer dan een minuut toegeven.

Bij de Juniors moeten Charles Munster en Loris Pascaud (Opel Corsa) enkel rekening houden met Thibaud Mazuin en Kevin Fernandez (Peugeot 208), die op een halve minuut volgen. West-Vlamingen Jonas Dewilde(Peugeot 208) en Lander Dhaene (Ford Fiesta) kijken al op een grote achterstand aan.

BMW zwaait voorlopig de plak bij de Historics. Bjorn Syx liet de eerste besttijden aan Didier Vanwijnsberghe(BMW) en Dirk Deveux(Ford Sierra Cosworth), maar nam vanaf KP3 het heft in handen. Hij leidt nu met 22 seconden voor op zijn merkgenoot, terwijl Deveux, die vooral punten wil scoren voor het kampioenschap, een seconde verder volgt.

In de Stellantis Cup Rally moet Charles Munster Gino Bux en en Steven Spittaels voor zich laten. Aan het stuur van hun Peugeot 208 legden zij de 6 kp’s zo’n 24 seconden sneller af dan Munster. Fréderc Caprasse verloor alle kansen op een ereplaats door een schuiver.

En in de Renault Clio Trophy lijken de beste kaarten voor het ogenblik in het kamp van Gilles Pyck te liggen, met een voorsprong van 16 sec op Benoit Verlinde en 20 sec op Tom Rensonnet. Niels Reynvoet staat 4de.

Minder fortuinlijk verliep deze zaterdagmorgen voor onder andere Bastien Rouard(Ford Fiesta Rally2) en Tom Ceuppens(BMW), die de handdoek moesten gooien door technische problemen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws