ADAC GT: 3 duo’s strijden voor de titel

Vandaag werd in de Eifel de voorlaatste ADAC GT-manche verreden op de Nürburgring. Het Duitse kampioenschap is zoals steeds zeer competitief en spannend, want 3 duo’s maken nog kans op de eindoverwinning. De race van morgennamiddag is dus allesbepalend.

Een van die duo’s zijn Chris Mies en Ricardo Feller. Zij reden vandaag onbedreigd naar de overwinning in hun Montaplast by Land Motorsport Audi en staan met 193 punten aan de leiding in het kampioenschap. Mathieu Jaminet en Michael Ammermüller (SSR Performance Porsche) eindigden vandaag als tweede en staan met 168 punten als derde in het kampioenschap. Ook zij maken nog kans op de eindoverwinning maar moeten Maro Engel en Luca Stolz (Toksport WRT Mercedes-AMG) met 176 punten nog voor hun dulden.

Christian Engelhart en Thomas Preining eindigden race 1 als derde (Porsche Team KÜS Bernhard). Onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts (Audi Team WRT) reden van een dertiende plaats naar P10.

Morgen om 15u30 start de allerlaatste race van het seizoen, en met 3 mogelijke titelkandidaten belooft die zéér spannend te worden!

(foto met dank aan ADAC GT)

Korneel Debruyn
Korneel Debruyn
Van kinds af aan is Korneel reeds gepassioneerd door auto's en autosport. Wat oorspronkelijk begon met een passie voor exclusieve (sport)auto's, groeide daarna uit tot een grote interesse in de autosportwereld. Momenteel focust Korneel zich op het circuitgebeuren, waarbij GT- en uithoudingsraces hem het meeste boeien. Ook het testen van de nieuwste (sport)wagens neemt hij graag voor zijn rekening.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws