Ongedisciplineerd publiek zorgt voor vroegtijdige stop in Condroz

Een negatief punt dat ook verbonden is met de Condrozrally is een publiek dat het niet te nauw neemt met de veiligheidsmaatregelen. Na enkele proeven die te laat van start gingen, werden de twee laatste kp’s van het zaterdaggedeelte gewoon geschrapt. Spijtig voor de echte rallyliefhebber, dat enkele probleemzoekers, vaak onder invloed van de nodige alcohol, de wedstrijd op die manier in verlegenheid brengen.

De top-3 bijft wel heel dicht bij elkaar hangen. Stéphane Lefebvre blijft met de Citroën C3 aan de leiding in de Condroz, maar voelt de hete adem in de nek van Adrian Fernémont(Skoda) op 7.9 sec en Grégoire Munster (Hyundai) op 8.3 sec. Ghislain de Mévius (Skoda) verloor een tiental seconden in de eerste ronde door een schuiver, en blijft voorlopig op 16.1 hangen van de leider. Vincent Verschueren sluit de top-5 af, op een goede 36 seconden.
Cédric Cherain(Skoda) is als 6de de enige die nog binnen de minuut volgt. De top-10 bevat verder nog Cédric De Cecco, Sébastien Bédoret, Kris Princen en Pieterjan-Michiel Cracco.

Bij de Juniors blijft de eerste plaats voor Charles Munster(Opel Corsa), die enkel nog de tijden van Thibaud Mazuin(Peugeot 208) in de gaten moet houden. In de Stellantis Cup Rally moeten beide rijders wel nog Gino Bux en diens Peugeot 208 voorlaten.

Gilles Pyck doet voorlopig de beste zaak in de finale van de Renault Clio Trophy. Hij telt 20sec voor op Tom Rensonnet, terwijl er een mooie strijd aan de gang is met de derde plaats als inzet tussen Benoit Verlinde en Niels Reynvoet.

De Historics verloren twee hoofdrolspelers, met de opgaves van Dirk Deveux(motor) en Didier Vanwijnsberghe(koppakking). Bjorn Syx blijft autoritair leider, ondanks problemen met het differentieel, en heeft nu al een voorsprong van 2min30 op Fréderic François(Ford Escort MKII).

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws