FIA WEC: Toyota kampioen, Belgisch WRT doet het ondenkbare, drama bij de GT’s

De slotmanche in Bahrein van het FIA WEC zat vol spektakel én drama. Toyota pakte de titel bij de Hypercars in een 8 uur durende race waarbij het Belgisch WRT opnieuw hun klasse toonde. Het gevecht tussen Porsche en Ferrari bij de GT’s eindigde dramatisch.

Het was de #8 Toyota van Hartley/Nakajima/Buemi die naar de overwinning reed in de slotmanche maar de tweede plaats van de #7 zusterwagen volstond voor hun om de titel te pakken. Daarmee kronen Jose Maria Lopez, Kamui Kobayashi en Mike Conway zich kampioen bij de Hypercars.

Bij de LMP2’s deed WRT het ondenkbare. In hun eerste FIA WEC seizoen toonden zij nogmaals waarom zij een van de meest succesvolle raceteams in Europa zijn. Ze wonnen eerder al de 24 Uur van Le Mans en schrijven nu welverdiend ook deze titel achter hun naam met dank aan een uiterst sterk rijderstrio bestaande uit Robin Frijns, Ferdinand Habsburg en Charles Milesi.

Het kampioenschap eindigde dramatisch bij de GT’s. De #92 Porsche van Estre/Christensen/Jani leek met nog 15 minuten op de klok op weg naar de titel tot hun concurrent, de #51 AF Corse Ferrari, de #92 aantikte waarna deze veel tijd verloor. Alessandro Pier Guidi en James Calado kronen zich daarmee kampioen. In GT AM ging de titel naar de #83 AF Corse Ferrari van Perrodo/Nielsen/Rovera. Onze landgenote Sarah Bovy finishte als negende.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws