Strijd om eindzege blijft open

Na een ‘noodgedwongen’ vroegtijdig einde van het zaterdaggedeelte, kwamen de resterende rallyrijders zondagmorgen terug op het startpodium van de Condrozrally. Opgave was nog twee ronden van telkens drie klassementsproeven.

Na de eerste ronde kunnen we vaststellen dat de Belgische toppers de zege niet zomaar cadeau willen doen aan de regerende leiders Stéphane Lefebvre en Renaud Jamoul(Citroën C3).

Adrian Fernémont en Ghislain de Mévius, beiden met Skoda, leken het best uitgeslapen en verdeelden de besttijden onder elkaar. Wat een extra spanning gaf in het klassement, gezien Fernémont terugkeerde tot op 5.6 sec van Lefebvre. De Mévius sprong over Grégoire Munster(Hyundai i20) naar de derde plaats. De Mévius volgt op 9.5 sec van de leider, Munster op 13.2.

Tussen Vincent Verschueren(Volkswagen Polo GTi) en Cedric Chérain(Skoda Fabia) is er een mooie strijd aan de gang met de vijfde plaats als inzet. Verschil tussen beide kemphanen: 6 seconden.

Charles Munster(Opel Corsa)blijft seconde per seconde zijn voorsprong verder uitwerken bij de Juniors. Thibaud Mazuin(Peugeot 208) volgt op bijna een minuut. In de Stellantis Cup moeten beide heren wel nog Gino Bux voorlaten.

Gilles Pyck lijkt in de Renault Clio Trophy niet alleen op weg naar een nieuwe overwinning, maar ook naar de eindzege in dit kampioenschap. Tom Rensonnet is zijn dichtste belager op een goede halve minuut. Niels Reynvoet sprong intussen over Benoit Verlinde naar de derde stek.

En bij de Historics moet Bjorn Syx alleen nog knokken tegen zichzelf.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws